Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.20. - Monday, Bernát, Felícia napja van.

Belföldi hírek

Magyarország előrébb lépett a versenyképességi ranglistán

2017. September 27. 12:41
Magyarország előrébb lépett a versenyképességi ranglistán

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy kilenc helyezést lépett előre, így a 60. helyre került Magyarország a World Economic Forum globális versenyképességi ranglistáján. 

A felmérés eredményeit ismertetve hangsúlyozta, hogy kiugró a javulás, az eredmények pedig visszigazolják, hogy a tavasz óta működő Nemzeti Versenyképességi Tanács jól mérte fel, melyek azok a területek és gazdasági javaslatok, amelyek rövid távon is érdemben képesek javítani az ország versenyképességén. A felmérés tizenkét területen vizsgálta Magyarország teljesítményét, közülök nyolcban történt javulás. A legnagyobb mértékű előrelépés, 25 helyezésnyi javulást a „Pénz- és tőkepiacok fejlettsége” tekintetében mérték, ebben meghatározó szerepet játszott többek között a devizahitelek korábbi forintosítása és az EU-s forrásokból finanszírozott kockázatitőke-programok kibővítése.

 

 A 60. helyre került Magyarország a World Economic Forum globális versenyképességi ranglistáján

 A 60. helyre került Magyarország a World Economic Forum globális versenyképességi ranglistáján

 

Szintén jelentős előrelépést mutat az „Innováció”, 18 helyezésnyi javulás mértek és a „Technológiai háttér”-ben 14 helyezésnyi előrelépés történt. A „Munkaerőpiac hatékonysága” területén elért 9 pozíciós javulásban fontos szerepet játszik a szociális hozzájárulási adó jelentős csökkentése – ismertette a felmérést Varga Mihály. Kiemelte, hogy a magyar gazdaság teljesítményére vonatkozó statisztikai adatok folyamatosan javulnak, a növekedés dinamikus, 2010 óta több mint 700 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, miközben egyensúlyba került a költségvetés és folyamatosan csökken az államadósság. 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu