Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Magyarország csak akkor lesz sikeres ország, ha a vidék megerősödik

2015. April 21. 14:42
Magyarország csak akkor lesz sikeres ország, ha a vidék megerősödik

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Gödöllőn megrendezésre kerülő országos küldöttgyűlését Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg 2015. április 21-én.

 

 Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg a NAK küldöttgyűlését Gödöllőn

 

Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára köszöntő beszédéjében hangsúlyozta: vállt vállhoz vetve kell együtt dolgozni a magyar gazdákkal! Elmondta: 2013-ban a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megalakulásával új korszak kezdődött a magyar mezőgazdaság történetében, hiszen azelőtt soha nem volt olyan erős agrárszervezete a magyar vidéknek, mint most.

Kiemelte: a kamara az elmúlt évben a Földművelésügyi Minisztérium legfőbb partnerévé vált a magyar vidék felvirágoztatásáért folytatott munkában. Elmondta: A kormány támogatja az agrárgamara alapszabályzatában megfogalmazott célkitűzések megvalósítását.  Mindketten egyetértenek abban, hogy a magyar termőföld kiemelkedően fontos érték, a magyar mezőgazdaság pedig stratégiai fontosságú.

 

 Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára

 

A Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara Gödöllőn megrendezésre kerülő országos küldöttgyűlését Dr. Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára nyitotta meg 2015. április 21-én

 

"Magyarország csak akkor lesz sikeres ország, ha a vidék megerősödik" - hangsúlyozta az államtitkár. Hozzátette: a magyar mezőgazdaság évről évre jobban teljesít, kimagasló mértékben járul hozzá a nemzetgazdaság növekedéséhez, egyre több embernek nyújt megélhetést. A tendencia fenntartásához az is hozzájárul majd, hogy minden eddiginél magasabb agrártámogatás áll majd a rendelkezésre a 2014-2020-as időszakban: 8.9 milliárd euró.

 

 Győrffy Balázs, a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara elnöke

 

Évértékelő beszédet mondott Győrffy Balázs, a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara elnöke

 


A Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkárának köszöntőjét követően került sor a Küldöttgyűlés napirendi pontjainak megtárgyalására, majd évértékelő beszédet mondott Győrffy Balázs, a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara elnöke. Majd Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség államtitkára adott tájékoztatást a jelenlévőknek a vidékfejlesztési támogatásokról, a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal elnöke, Dr. Gyuricza Csaba pedig a közvetlen támogatásokról beszélt Gödöllőn.

 

MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu