Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Magyarország az Európai Unió és a Chile közötti társulási megállapodás mellett áll

2015. March 29. 22:08
Magyarország az Európai Unió és a Chile közötti társulási megállapodás mellett áll

A Magyar Nemzeti Kereskedőház megnyitotta legújabb irodáját, Santiago de Chile-ben. Az átadáson elhangzott: a chilei külpolitika fókuszában a külgazdaság áll.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Magyar Nemzeti Kereskedőház, Déli nyitásAz újabb magyar kereskedőházat Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter adta át, emellett megbeszélést folytatott Heraldo Muñoz külügyminiszterrel, és chilei üzletemberekkel is találkozott.

„A chilei gazdasági nyitottság, a regionális elkötelezettség és a magyar kormány déli nyitási stratégiája együttesen jó lehetőségeket biztosít arra, hogy a magyar gazdasági érdekeket érvényesítsük ebben az együttműködésben” – nyilatkozott a téma kapcsán a magyar miniszter.

Szijjártó Péter elmondta, a most megnyitott kereskedőháznak az a célja, hogy sikerre segítse a magyar kis- és közepes vállalkozásokat a chilei piacon. Az Eximbank egy 299 millió dolláros hitelkeretet nyitott a magyar és chilei cégek együttműködésének finanszírozására.

Kifejtette, hogy Magyarország továbbra is elkötelezetten támogatja az Európai Unió és a Chile közötti társulási megállapodás mielőbbi megújítását.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu