Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Magyarország a következő hétéves uniós költségvetési periódusban főként a német befektetőkre számít

2012. November 29. 06:23
Magyarország a következő hétéves uniós költségvetési periódusban főként a német befektetőkre számít
Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter november 28-án Berlinben kétnapos hivatalos németországi látogatásának tapasztalatait összegezte, és felvetette egy újabb német beruházási hullám lehetőségét is.

Matolcsy György


Wolfgang Schäuble német pénzügyminiszterrel folytatott tárgyalásáról szólva arról számolt be, hogy Németország a tervezett euróövezeti bankfelügyeleti rendszert illetően és a kohéziós alapok ügyében is támogatja a hátrányos megkülönböztetést elutasító magyar álláspontot.  Matolcsy György kedden Stuttgartban befektetés-ösztönzési fórumon vett részt. Szerdán Berlinben a német pénzügyminiszter mellett gazdasági érdekképviseletek képviselőivel is tárgyalt.

A miniszter hangsúlyozta: Magyarország a következő hétéves uniós költségvetési periódusban az uniós források 60 százalékát gazdaságfejlesztésre, döntően "újraiparosításra", a termelő ágazatok fejlesztésére fordítja. Ebben a fejlesztési programban "első helyen a német, ezen belül pedig a dél-német befektetőkre számítunk" - mondta Matolcsy György.

A német ipar és a közép-európai térség "nagyon gyorsan integrálódik", így a következő 10-15 évben a német beruházások "második, harmadik hullámára" lehet számítani a miniszter szerint. A beruházások elérhetik a "fehér foltokat" is, vagyis azokat a területeket, ahol még nem jelentek meg jelentős számban német cégek. Ilyen például az Alföld és a Dunántúl déli része.


MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu