Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Magyar vállalat fejleszt gumikopást vizsgáló rendszert

2021. szeptember 09. 13:36
Magyar vállalat fejleszt gumikopást vizsgáló rendszert

Targoncákhoz és nehéz gépekhez lesz használható az a gumiabroncsokat ellenőrző eszköz, amelyet a Zsolaka Kft. fejleszt.

A magyar tulajdonban lévő Zsolaka Kft. egy olyan rendszer fejlesztésébe kezdett, amellyel megállapítható ha a targoncák vagy a nehéz gépek gumiabroncsai jelentős kopásnak indulnak. A kifejlesztett rendszer által a gépeken használt gumiabroncsok élettartama is megnövelhető. A cég 160 millió forintból indította el a projektet.

 

A Zsolaka Kft. egyedülálló és innovatív technológiát kínál a targoncagyártó vállalatok számára, hiszen a fejlesztés pontosan segít meghatározni az abroncsok kopásmértékét. Ezáltal a gumik futásteljesítménye is jelentősen megnövelhető. A cég logisztikai gépek szerelésével is foglalkozik, az ipari abroncsokat pedig gyorsan képesek szervizelni.

 

A kifejlesztett rendszer egy harverdből, négy szenzorból és egy különálló szoftverből áll. Az eszköz a gépekre felszerelve már egyből érzékeli az abroncsok állapotát és minőségét. A pontosságnak köszönhetően a fejlesztés legalább 5-8%-kal képes megnövelni a járművekre felrakott gumiabroncsok élettartamát, ami hosszú távon jelentős előnyökkel szolgál.

 

Hosszú távon akár több tízezer eurót is megspórolhatnak a rendszer használói

 

A kifejlesztett termék jelenleg még a tesztelési időszakban van, a kapott eredményeket azonban bíztatónak vélte a cég. Szerintük a rendszer használatával a nagy logisztikai vállalatok akár több 10 000 eurót is képesek lehetnek megtakarítani, természetesen a targonca állomány méretétől függően.

 

A cég külföldre, főleg az Amerikai Egyesült Államokba és Németországba terjeszkedne a rendszerrel, hiszen Magyarországon nem létezik targoncagyártó vállalat.

 

Forrás: MTI, Zsolaka Kft.
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu