Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.19. - Friday, Emília napja van.

Belföldi hírek

Magyar-török üzleti fórumot rendeztek a török miniszterelnök magyarországi látogatása kapcsán

2015. February 25. 10:49
Magyar-török üzleti fórumot rendeztek a török miniszterelnök magyarországi látogatása kapcsán

2015. február 24-én megkezdődött a magyar-török kormányzati csúcstalálkozó:  Orbán Viktor kormányfő Ahmet Davutoglu török miniszterelnökkel, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pedig Nihat Zeybekci gazdasági minisztert és Mevlüt Cavusoglu külügyminisztert fogadta a magyar-török üzleti fórum előtt.

„Azon kell dolgozni, hogy valahogy Törökországból el tudjuk hozni a gázt Közép-Európába és így Magyarországra is” – mondta a miniszterelnök a tárgyalás után, aki magyar célként azt fogalmazta meg, hogy – más államok mellett – Szerbián keresztül érkezzen majd gáz Magyarországra déli irányból, Törökország felől, és így „2019-20 után is biztosítani tudjuk Magyarország gázellátását”. Az Ahmet Davutogluval folytatott megbeszélésen egyetértés volt abban, hogy nem szeretnék, ha Eurázsiában a jövőben nőne a feszültség.

 

Az a cél, hogy érkezzen gáz Törökországból Magyarországra
A tárgyalásokon a gázszállítás mellett téma volt Magyarország és Törökország gazdasági, kereskedelmi együttműködése is. Ahmet Davutoglu üdvözölte, hogy Magyarország kiemelt szerepet szán külpolitikájában Törökországnak, és megköszönte, hogy Magyarország kitartóan támogatja Törökország EU-csatlakozását.

 

Orbán Viktor a nyugati és a keleti világ együttműködését szorgalmazzaAhogy korábban arról hírt adtunk, Ahmet Davutoğlu török miniszterelnök 2015. február 24-én hivatalos látogatásra érkezik hazánkba, amelyhez kapcsolódóan a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) Magyar - Török Üzleti Fórumot szervez.  A Budapesten megrendezett üzleti fórumon Orbán Viktor miniszterelnök hangsúlyozta: A jövő kérdése az, hogyan tud jól együttműködni a nyugati és a keleti világ.

 

Szijjártó Péter köszöntője a magyar-török üzleti fórumon

  A török és magyar üzletembereknek rendezett fórumot megnyitó Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédében közölte: a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. átszervezi törökországi kereskedőházi rendszerét, és a közeljövőben nyolc kereskedőházi képviseleti irodát nyit török városokban.

 


MTI/MCOnet
Fotó: Botár Gergely

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu