Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Magyar siker a világ legnagyobb junior robotika versenyén

2023. July 14. 10:30
Magyar siker a világ legnagyobb junior robotika versenyén

Nagy sikert arattak a magyarok a világon a legjelentősebbnek számító junior robotika megmérettetésen: második lett a Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapata.

Megrendezték a franciaországi Bordeaux-ban július 4. és 10. között a RoboCup Junior megmérettetést, melyre magyar diákok is eljutottak – miután sikeresen szerepeltek az Európa-bajnokságon – tudatta a tudas.hu.

 

A Neumann Társaság közlése szerint második helyezést ért el a Baptista Szeretetszolgálat robotikacsapata, mely Rescue Line kategóriában indult. A csapat a Lightning nevet viseli, Szilágyi Jázmin és Cs. Kiss Zsófia Panna magabiztosan tartotta a helyezését mindhárom napon.

 

A robotok mentési kategóriában bizonyítottak, előre nem ismert katasztrófa-szimulációs környezetben. Csak önmagukban bízhatnak, emberi beavatkozás nélkül dolgoznak.Magyar siker a világ legnagyobb junior robotika versenyén - Fotó: Facebook.com/njszt

Magyar siker a világ legnagyobb junior robotika versenyén - Fotó: Facebook.com/njszt

 

Ez a csapat meglehetősen fiatalnak számít a kategóriájában, a Rescue Line U19-es korosztályú mezőnyben első évüket töltik. A gyerekek felkészítője és mentora, Abán Csaba a Baptista Szeretetszolgálat robotika oktatója, egyben a Neumann Társaság robotika szakosztályának alelnöke volt – írta meg a tudas.hu.

 

A Nyíregyházi Egytem Robot-intelligencia Diákkörének csapata, a Hu-More Bot a szuperteam-ek 7-es mezőnyében, szlovák és japán csapattársakkal szerezte meg az első helyet, OnStage ligában a robotikai világversenyen.

 

A csapatot Fenyvesvölgyi Zétény, Szalacsi Máté és Virgo Sámuel alkotja,  s a megmérettetésen előadott produkcióval a 66 esztendős szegedi Katicabogár robot emléke előtt tisztelegtek. Felkészítőjük Simon Béláné Balogh Ágnes, a Neumann Társaság Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei szakosztályvezetője, valamint a RoboCupJunior hazai nemzeti képviselője volt, míg a csapat mentora Szalacsi Roland – írta meg a tudas.hu.

 

Fotó: Facebook.com/njszt

 

B.A.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu