Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Magyar robotfejlesztések is bemutatkoznak a Planet Budapest eseményein

2021. október 05. 12:25
Magyar robotfejlesztések is bemutatkoznak a Planet Budapest eseményein

A 2021-es Planet Budapest Fenntarthatósági Expón és Világtalálkozón magyar remekműveket és fejlesztéseket is megtekinthetnek a látogatók.

Idén Budapesten rendezik a Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozót. A Planet Budapest 2021 eseményen az érdeklődők magyar remekműveket is megtekinthetnek. Ilyen lesz a teljesen magyar fejlesztésű beltéri komposztáló, amely pont a világtalálkozón fog debütálni a látogatók szeme előtt.

 

Az idei Planet Budapest Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozót 2021. november 29. és december 5. között rendezik a Hungexpó létesítményében. Az esemény a visegrádi országok közös fenntarthatósággal és fenntartható fejlődéssel foglalkozó rendezvénye. Fő célja, hogy felhívják a közönség, legfőképp a fiatal generáció figyelmét a negatív környezeti, társadalmi és gazdasági történésekre illetve, hogy bemutassák azt, hogy ezek a hátrányos folyamatok még visszafordíthatók.

 

Fókuszban a fenntarthatóság

 

Az egy hetes szakmai eseményen számos technológiai fejlesztés, innovatív termék és szolgáltatás kerül bemutatásra, amelyek elősegíthetik a fenntarthatósági fordulatot. Ilyen fejlesztés lesz a Compocity ökorobot is, amely a körforgásos gazdaság létrehozását segítheti a jövőben, ha sikerül széles körben népszerűsíteni. A Compocity ökorobot fejlesztői és befektetői egy olyan megoldást kerestek a beltéri komposztálásra, amely egyszerű, de hatásos.

 

A fejlesztés által kivitelezhető a szagtalan, levegő nélküli komposztálás, amely eljárás a műtrágyáéhoz hasonló. Az ökorobot több alapanyagot képes feldolgozni, mint a kerti komposztáló, így biztosan lesznek olyanok, akik nyitottak lesznek az alkalmazásra. A robot sorozatgyártása hamarosan elkezdődhet, ezáltal nem csak a Planet Budapesten, de a háztartásokban is megjelenhet a Compocity.

 

Forrás: MTI, Planet Budapest 2021
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu