Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Magyar rákkutató cég Európa legjobbja

2021. február 05. 09:55
Magyar rákkutató cég Európa legjobbja

Európa legígéretesebb vállalkozása lett a magyar Oncompass Medicine Hungary Kft. A rákkutatással foglalkozó biotechnológiai vállalat a Digitaleurope versenyén lett győztes, a Future Unicorn Award díjat zsebelték be február 4-én, 21 másik európai céget maguk mögé utasítva.  

Future Unicorn Award a Digitaleurope szakmai szervezet versenyén kapható legrangosabb díj. Az az európai vállalkozás kaphatja meg, melynek jövőbeni értéke meghaladhatja az egymilliárd dollárt - írja az Oncompass közösségi oldalán. A versenynek ez a negyedik szezonja, amelyen huszonegy vállalkozás indult tizenhét országból. Ezek közül nyert a magyar cég, és lett a “Jövő Unikornisa.” 

 

A díj

 

Az Oncompass Medicine mesterséges intelligencián alapuló medicinát alkalmaz. Minden páciensre személyre szabottan alakítják ki a terápiát a Real-Time Oncology Treatment Calculator nevű eszközzel, szinte pillanatok alatt. A technológiának köszönhetően a célzott terápiát a cég szerint húsz ezred másodperc alatt találják meg. A figyelemreméltó teljesítmény megreformálhatja a teljes orvosi diagnosztikai rendszert.  

 

A vállalat alapítója, Peták István a rák világnapján, február 4-én vehette át az Unikornis Díjat.  

 

 

M. A. 

Fotó: Oncompass/ Facebook

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu