Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.05.07. - péntek, Gizella napja van.

Belföldi hírek

Magyar nanotechnológiás kozmetikumoké lehet a jövő

2021. április 13. 09:08
Magyar nanotechnológiás kozmetikumoké lehet a jövő

Egy magyar kozmetikai vállalat fejlesztőgárdája úgy gondolta, a csúcstechnológiát a kozmetikumok készítése során fogják felhasználni 2021-es fejlesztéseik során. A régi idők gyógynövényei és a legmodernebb nanotechnológia ötvözete lesz új termékük. Egyelőre a laboratóriumi fejlesztés tart, projektjüket az állam is támogatta.  

A Lora Beauty Kft. kozmetikai vállalat körülbelül 190 millió forintból hajtja végre fejlesztését, amelyre közel 110 millió forint vissza nem térítendő támogatást is elnyertek a Piacvezérelt kutatás-fejlesztési és innovációs projektek támogatása című pályázaton. 

 

A szépségápolással foglalkozó cég szerint legújabb termékük egy nanotechnológián alapuló fátyolmaszk lesz. Az eddigi maszkoktól eltérően ez képes lesz a bőr mélyebb rétegeibe is eljuttatni a hatóanyagokat, ráadásul nagyobb mennyiségben, így a kozmetikumok jobban fejtik ki hatásukat. Az arcmaszkok a bőr egészsége és szépsége szempontjából fontosak. Megfelelő tisztítási folyamat után a bőrre simítva látványos eredmény érhető el velük. A fátyolmaszk segítségével a kozmetikumokat nem közvetlenül a bőrre kenik a szakemberek, hanem a maszkot itatják át velük. Később ezt simítják rá az arc bőrére.  

 

Kozmetikusnál is használhatóak lesznek

 

Ha a fátyolmaszkot nanotechnológiát alkalmazva gyártják, akkor a hatóanyagok bőrön keresztüli felszívódása sokkal hatékonyabb lesz. Egyrészt kevesebb anyaggal érhető el hatás, másrészt sokkal tápláltabb, ezáltal egészségesebb lehet a bőr alkalmazásával.  

 

A vállalat egyelőre laboratóriumi vizsgálatokat hajt végre. Piackutatást és igényfelmérést követően öt fátyolmaszk fejlesztését kezdték meg. Ha minden a tervek szerint halad, a termékpalettán lesz hidratáló, ránctalanító, multivitaminos bőrtápláló, érzékeny, illetve problémás bőrre alkalmazható maszk is.  

 

Amennyiben a fejlesztések sikerrel zárulnak, üzemi méretű gyártásra áll át a huszonegy éves vállalat. Fontosnak tartják, hogy termékeik a minőség és hatékonyság mellett környezetbarátak is legyenek, valamint törekedni fognak arra, hogy ár-érték arányban megfizethető maszkokról legyen szó.  

 

 

M. A. 

Forrás: mti

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu