Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Magyar gyártású buszt kapott a BKV

2018. January 21. 08:39
Magyar gyártású buszt kapott a BKV

Az IKARUS Egyedi Kft. kettő, magyarországi gyártású buszt adott át a BKV Zrt.-nek, amelyek metrópótló buszként fognak üzemelni. Lepsényi István az eseményen hangsúlyozta: nemzetgazdasági érdek a magyarországi autóbuszgyártás fellendülése.

A gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár felidézte, hogy 2016-ban fogadták el a Nemzeti Autóbuszgyártás Cselekvési Programot, melynek célja a helyi és helyközi közúti tömegközlekedés elöregedett járműparkjának megújítása, valamint hozzájárul a gazdaság növekedéséhez és a munkahelyteremtéshez. A BKV-nak a metrópótlás megoldásához már idén tavaszra 30 darab csuklós autóbuszra van szüksége, az Ikarus Egyedi Kft. pedig március végére rendelkezésre bocsátja majd a járműveket.

 

Magyar gyártású buszt kapott a BKV

Az IKARUS Egyedi Kft. kettő, magyarországi gyártású buszt adott át a BKV Zrt.-nek

 

A kormány a program kidolgozása során azt állapította meg, hogy az itthoni buszgyártó kapacitások képesek mind minőségben, mind mennyiségben kielégíteni a hazai városi és helyközi közlekedési vállalatok igényeit. Lepsényi István rámutatott: a nemzeti autóbuszgyártás megerősítését szolgáló program megteremti a hazai buszgyártás megújításának feltételeit, egyúttal hozzájárul a hazai gyártók és beszállítók versenyképességének növekedéséhez, és a hazai gyártású buszok forgalomba állítása egyben referenciát is jelent a gyártók számára, ez pedig jó alapot teremthet ahhoz, hogy buszgyártó vállalataink kilépjenek a külpiacra is.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu