Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Magyar gasztronómiai és kulturális kiállítás Pekingben

2017. November 10. 13:13
Magyar gasztronómiai és kulturális kiállítás Pekingben

A magyar ízvilág és a kultúra újra ellátogat Kínába, több héten keresztül tartó rendezvénysorozatról dr. Pesti Imre a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének elnöke, Prohászka Béla, a Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetségének alelnöke és Tímár Albin mesterszakács adott tájékoztatást.

 

A gasztronómiai és kulturális kiállítás november 20-án kezdődik Pekingben, dr. Pesti Imre szerint a cél, hogy a szövetség koordinálásával minél többen megismerjék a rendkívül magas minőségű és igényes magyar élelmiszereket. Hozzátette, hogy a magyar beszállítók már több kiállításon is részt vettek, melyek kézzel fogható eredményeket hoztak, de ezt tovább erősítenék. "A kiállításon nem csak bemutatás és kóstoltatás lesz, a cél, hogy konkrét üzleti megállapodások is szülessenek" - fogalmazott az MNHSZ elnöke.

A kiállításon nem csak bemutatás és kóstoltatás lesz, a cél, hogy konkrét üzleti megállapodások is szülessenek


Prohászka Béla, Venesz díjas mesterszakács arról beszélt, hogy milyen fontos bemutatni az alapanyagokat is. "Fontos számunkra, hogy a minőségi magyar alapanyokgat úgy tudjuk bemutatni, hogy vizuálisan, eredeti csomagolásban" - fogalmazott. példaként említette a gulyás levest, melyhez alapanyagként a szürkemarhát, őrölt szegedi fűszerpaprikát és makói vöröshagymát hanszálnak fel. 
 
"Fontos számunkra a minőségi alapanyagok bemutatása is"
 

Kész termékeket is bemutatnak majd, mint a kolbász és a szalámi, természetesen a desszertek sem maradnak ki a sorból: a gundel palacsinta és a túrógombóc világhírűek. Tímár Albin is a bemutatandó ételekről beszélt, elmondta, hogy ismétlődés nélkül, de komplett fogásokat akarnak készíteni minden nap közel négy héten keresztül. A levesek közül kiemelte a jókai babgulyást, a szürkemarha gulyást és az újházi tyúkhúslevest.
 
 
Komplett fogásokat akarnak készíteni minden nap közel négy héten keresztül
 
 
 
/T.D.
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu