Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.11.29. - Wednesday, Taksony napja van.

Belföldi hírek

Magyar cég fejleszt elektromos teherautókat

2023. May 08. 13:52
Magyar cég fejleszt elektromos teherautókat

Jelentős nemzetközi innovációban vesz részt egy magyar vállalat, az ABB E-mobility társaság.

Az elektromos teherautók az utóbbi időszakban egyre jelentősebb figyelemhez jutnak a közlekedési iparágakban. Az elektromos teherautók jóval kisebb környezeti hatással járnak, mint a hagyományos benzines vagy dízel teherautók, továbbá az energiaforrások kevesebb karbantartást igényelnek, ráadásul halkabbak is.

 

Ezek az innovatív közlekedési eszközök nagy hatással bírnak a jövő közlekedésében, mivel fenntarthatóak, ám a szükséges technológiákat tovább kell fejleszteni és komoly mértékben bővíteni kell a töltő infrastruktúrákat mind Magyarországon, mind pedig világszerte.

 

Fejleszteni kell a töltö-infrastruktúrát

 

Éppen ezért kezdetét vette egy komplex fejlesztés az Európai Unióban, amely arra irányul, hogy tovább fejlesszék az elektromos teherautók töltési technológiáját és módszereit. A projektben egy magyar vállalat, az ABB E-mobility is részt vesz, mivel ezen a területen piacvezetőnek számítanak a környéken.

 

Az ABB E-mobility egészen 2025-ig segíti majd az Európai Uniót abban, hogy az áruszállításra teremtett járműveknél minimum 10 százalékkal tudják növelni az energiahatékonyságot. A projekt összértéke egyébként közel 15 millió euró.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu