Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.14. - Sunday, Tibor napja van.

Belföldi hírek

Magyar-brit üzleti tanács jön létre

2016. September 29. 15:28
Magyar-brit üzleti tanács jön létre

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter bejelentette a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamarában (BKIK) a magyar-brit üzleti fórumon, hogy magyar-brit üzleti tanácsot hoznak létre Magyarország londoni nagykövetségén, amelybe a brit piacon tevékenykedő magyar cégeket, illetve a magyar piacon lévő brit vállalkozásokat tömörítik.

Szijjártó felidézte, hogy a magyar kormány arra törekszik, hogy ne sérüljenek a magyar-brit kapcsolatok a Brexit miatt. A kilépési tárgyaláson Magyarország ragaszkodni fog a Nagy-Britannia és az Európai Unió közötti befektetési, kereskedelmi, gazdasági kapcsolatok akadálymentességéhez. Az üzleti tanács vállalati szinten koordinálja és segíti majd a magyar cégek brit piaci, illetve a brit cégek magyar piaci jelenlétét.

 

Iain Lindsay

Iain Lindsay, az Egyesült Királyság magyarországi nagykövete a fórumon hangsúlyozta, hogy a magyar-brit kereskedelmi kapcsolatok nem szenvedhetnek csorbát a Brexit miatt

 

Szijjártó Péter a magyar és a brit gazdaságpolitikában közös pontnak nevezte a nemzeti érdek képviseletét, és  kiemelte, az elmúlt években létrejött magyar modell szükséges ahhoz, hogy az új világgazdasági rendszerben Magyarország megállja helyét. Hazánk gazdasági teljesítményében a világ átlagánál nagyobb mértékben játszanak szerepet a külső tényezők, így az ország a beruházásokért, exportlehetőségekért éles versenyben vesz részt. 

 

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu