Belföldi hírek

H I R D E T É S
2019.09.22. - vasárnap, Móric napja van.

Belföldi hírek

Mága Zoltán hidat épít az emberek között

2009. augusztus 19. 05:17
Mága Zoltán hidat épít az emberek között
Nagyszabású és szívmelengető esemény volt Mága Zoltán 100 templomi koncert című jótékonysági koncertsorozatának ünnepélyes megnyitója tegnap este a budapesti Szent István Bazilikában. A megnyitón készült további interjúkat, videókat és fényképeket hamarosan megtekinthetik honlapjainkon kedves olvasóink!
Mága Zoltán neve összeforr az adakozással, a jóléti szolgálattal. Ő maga is szegény családból származik, s már kiskorában ígéretet tett az Úrnak, hogy  életében segítni fogja a rászorulókat. Az este fellépői saját eszközeikkel segítenének az arra rászorulóknak, valamint segítik a kisebbségek beilleszkedését. Hiszi, hogy tevékenységével méltóképpen építhet hidat az emberek között. A koncertsorozat minden adományát a betegeknek, rászorulóknak, nagycsaládosoknak és tehetséges fiataloknak ajánlja fel.

maga_nyito_430_254_2009081950618_88.jpg

Mága Zoltán világhírű hegedűművész


A hegedűművész a koncertsorozat során fellép az ország minden részén, így hallhatják az érdeklődők Debrecentől Esztergomig, Szolnoktól Egerig, de a nagy városok mellett  a kisebb településekről sem feledkezik meg. A templomi koncerteknek varázslatos és különleges atmoszférája van, ezen felül van még egy ok, amiért nem a művelődési házakat vagy sportcsarnokokat választotta helyszínül: itt nem szednek belépőt, így a zene több emberhez juthat el.

korus1_430_958_2009081950618_833.jpg

A Szená-torok, az Országgyűlés képviselőinek énekkara


Az est védnökei Rogán Antal Budapest V. kerületi polgármester, Horváth Csaba Budapest főpolgármester-helyettese és Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke voltak, de sok közéleti szerplő is megtisztelte jelenlétével a rendezvényt, így Erdő Péter, bíboros-prímás, esztergom-budapesti érsek, és Feldmájer Péter, a Mazsihisz elnöke is.

Kozma Imre atya megnyitó köszöntőjében elmondta, hogy a máltai küldetés a hit védelmében és a szegények szolgálatában bontakozik ki. A mai gazdasági válság sok mindent lehetetlenné tesz, de a jószándékú embereket nem akadályozhatja meg. A mai magyar gyógyítórendszer ezer sebből vérzik, a kötelező állami ellátás és az öngondoskodás zavaros elegye napjainkban az egészségügy. Fontos és nemes küldetést vállalt Mága Zoltán, aki a koncertsorozattal elsősorban a kórházi gyógyulást keresők megsegítését tűzi ki célul.

kozma_defibr_430_689_2009081950618_220.jpg

Kozma Imre atya átveszi Mága Zoltán adományát


Az este során Mága Zoltán 1 millió forintot és egy újraélesztő készüléket adományozott a Kozma Imre atya által vezetett kórháznak, de ezen kívül még sok rászoruló családot, szervezetet is támogatott több százezer forintos adományokkal, ösztöndíjakkal.

maga_es_vendegek_430_965_2009081950618_216.jpg

Mága Zoltán és meghívott vendégei


Az ünnepi megnyitón a hegedűművész mellett Frankó Tünde, az Operaház szólistája, Fischl Mónika, az Operettszínház primadonnája és Bándi János, az Operaház magánénekese léptek fel, Wass Albert versét pedig Nemcsák Károly színművész szavalta el.

A hangversenyen többek közt felcsendült Bach, Schubert, Beethoven, Puccini, Albinoni, Verdi, Mozart egyházi és klasszikus műve Mága Zoltán hegedűművész és sztárvendégei előadásában a Szolnoki Szimfonikus Zenekar közreműködésével.

Az est és a sorozat támogatói az Apáczai Könyvkiadó, a Paksi Atomerőmű, a Magyar Villamosművek, a Balatonalmádi Ramada Hotel, Sir Varga Miklós, és a Közlekedési Műszergyár.

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-ba-


Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2019. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu