Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.05.26. - kedd, Fülöp napja van.

Belföldi hírek

L.Simon: Alaptalanok a vádak a médiatörvény ellen

2010. december 30. 10:45
L.Simon: Alaptalanok a vádak a médiatörvény ellen
Ezzel a mondattal nyugtatta meg a törvény ellen ágálókat L. Simon László a parlament kulturális és sajtóbizottságának elnöke. A médiatörvényt ellenzők egyik fele szakmai tévedés áldozata lett, míg a másik fél szándékosan, politikai célokból kifolyólag ellenkezik. Azonban mindenki megnyugtatására kijelenthetjük, hogy a médiatörvény nem fog alaptalan bírságokat kiosztani, minden büntetést a mértékesség és fokozatosság elve alapján szab ki.

L. Simon László kijelentette: a nemzetközi bíráskodók gyakran az MSZP vádjait harsogják, ami azért is szomorú, mert a legelső pillanattól fogva meg kellett volna hallgatni a Fidesz álláspontját és érveit a médiatörvény bevezetése mellett. A legtöbb nyugati szakmai lap is olyan helyzet ellen tiltakozik, ami nincs is jelen Magyarországon.

L. Simon László kulturális és sajtóbizottsági elnök

L.Simon László mindenkit megnyugtat a médiatörvénnyel kapcsolatban

Tehát minden ellenző számára javallott, hogy olvassa át újra alaposan a médiatörvényt és azután hozzon - remélhetőleg az újraolvasás következtében megváltozott - véleményt. L. Simon László szerint „el sem kellett volna jutni idáig", először meg kellett volna várnia mindenkinek türelemmel - és jelenleg ez a kulcsszó - hogyan alkalmazza a törvényt a médiahatóság.

A médiatanács minden esetben az arányosság és fokozatosság elvét köteles követni és ezt is szándékozik tenni a büntetések kiszabásakor, a híresztelések ellenére. Ez azt jelenti, hogy vétség elkövetésekor nem szab ki rögtön pénzbírságot, hanem először csak figyelmeztet. Ha ezután sem változik a helyzet, akkor büntethet pénzbírsággal a médiatanács. Természetesen a pletykáknak és hamis vádaknak köszönhetően sokan gondolják azt, hogy irreális pénzösszegek kerülnek majd kiosztásra büntetés céljából. De ez is csak egy olyan tévedés, amit jobb minél előbb tisztázni. Az arányosság elvét követve, csak a médium anyagi teljesítőképességéhez mérten szabható ki büntetés, majd L. Simon László hozzátette: „alaptalan a sajtószabadságot félteni a médiatanács esetleges bírságaitól." Legalábbis nem kezdenek már januártól pénzbírságok kiosztásához.

Arra is fontos kitérni, hogy a médiahatósági határozat megtámadása után a bírósági eljárást soron kívül kell folytatni, így nem fognak évekig elhúzódni az ügyek.

forrás: fidesz.hu

Belföldi hírek - www.belfoldihirek.com

-navem-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu