Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Logisztikai központtal bővül Magyarország nyugati része

2021. szeptember 10. 11:46
Logisztikai központtal bővül Magyarország nyugati része

Nyugat-Magyarország új logisztikai központtal bővül, köszönhetően a METRANS Csoport zalaegerszegi beruházásának.

Zalaegerszegen épít egy vadonatúj konténerterminált a METRANS Csoport, amelynek eredményeképp új logisztikai központot hoznak létre Magyarország nyugati részén. A beruházás nem csak a környék beruházásösztönző képességét növeli, hanem 120 új munkahelyet is létrehoz Zalaegerszegen.

 

A METRANS Csoport már évek óta Európa egyik piacvezető cége az intermodális szállítmányozásban. A cég modern konténerterminálok tömkelegét tudhatja magáénak. Európában 10 országban vannak jelen és ügyfélszámuk folyamatosan növekszik a minőségi szolgáltatások eredményeképp.

 

A METRANS Csoport vasúti áruszállítással, teherszállítással, logisztikával, intermodális szolgáltatásokkal és üzemeltetéssel foglalkozik, heti szinten pedig több mint 500 vonatjáratot indítanak. A cégcsoport tevékenységének köszönhetően Magyarországról Kínába akár 12 nap alatt is eljuthatnak a konténerek.

 

Az alapkőletétel már meg is történt Zalaegerszegen

 

A cég legfőbb célja, hogy megszervezzék a globális konténerforgalmat az európai kikötőkön át a közép-kelet európai régióba. A vállalatcsoport csak konténeres szállításokat végez, zárt rendszerben.

 

A beruházás várhatóan 2023-ban fejeződik be, így az új központ akkor kezdi meg működését. A 120 új munkahelyet teremtő beruházás mintegy 16 milliárd forintból valósul meg. A zalaegerszegi beruházás azért is különleges, mert az országban jelenleg csak Budapesten vannak ilyen magas igényt kielégítő konténerterminálok.

 

Forrás:MTI/Varga György, METRANS Csoport
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu