Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.03.20. - hétfő, Klaudia napja van.

Belföldi hírek

Lions-díjat kapott Demján Sándor

2013. január 14. 12:01
Lions-díjat kapott Demján Sándor
A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége a Jótékonysági Kormányzósági bál keretében második alkalommal adta át a Lions-díjat. A kuratórium, dr. Czeglédi László, alapító kormányzó, dr. Buzási Gábor, volt kormányzó, díjalapító, és a mindenkori soros kormányzó, idén Spissák István, a 2013. évi Lions-díjat Demján Sándornak, a nem csak üzleti sikereiről, hanem szerteágazó, példaértékű és ihlető erejű jószolgálati munkájáról is ismert nagyvállalkozónak ítélte oda. Tavaly Benkő László, az Omega billentyűse volt a díj első kitüntetettje.
A Lions-díjat – az alapítók megfogalmazása szerint – az a természetes személy kaphatja meg, aki kiemelkedő, országosan ismert közéleti tevékenysége során több évtizeden keresztül személyes munkájával mutatott példát a jószolgálatban, a másokon való önzetlen segítésben felelt meg a cselekvő szolidaritás eszméjének. Az indoklás szavai szerint Demján Sándor személyében olyan ember kapta a Lions-szövetség legmagasabb elismerését, aki a saját értékrendjének megfelelően tette a legtöbbet a LIONS által is elismert, követett és támogatott célokért. Demján Sándor a Prima Primissima díjjal, valamint a Demján Sándor Alapítvány által egyedülálló módon és mértékben támogatta és támogatja a magyar kultúrát, a művészetet, a sportot, a tudományt, az oktatást. Mintegy 10 000 diák részesült az Alapítvány ösztöndíjából és 100 000 rászorulót támogatott, Kelet Európában és Magyarországon.

Demján Sándor a következő szavakkal köszönte meg a díjat:

„Örömmel vagyok itt önökkel ma este, mert a Lions az adni akarók és nem a kapni akarók klubja. A világon 1,4 millió tagja van az önök szervezetének. Ez óriási szám, nagy erőt képvisel. Büszke vagyok arra, hogy Magyarországon is tevékenyen jelen van az eszme. Az én istenem Széchenyi. Ő mondta, hogy az idő több mint a pénz. Éppen ezért kell értékelni mindazokat, akik az idejüket áldozzák nemes célokra. A jövőben – úgy látom – egyre nagyobb szükség lesz ilyen klubokra. Nem egyszerű megtalálni a társadalom parazitái között az igazán rászorulókat, akiknek a száma egyre nő. Nemes dolog önkéntesként, minden kényszer nélkül, egyetlen mosoly ellenszolgáltatásért segíteni másokon. Kívánom, hogy terebélyesedjen a szervezet, gyönyörű munkájukat sok siker koronázza!”

 Demján Sándor ügyvezető elnök

Demján Sándor kapta a 2013. évi Lions-díjat (balra)A Lions Clubok Magyarországi Szövetsége (lions.hu) 1988-ban jött létre. Jelenleg 46 klubban közel 1000 tag végzi jószolgálati munkáját, melynek eredményeképpen megszámlálhatatlan önkéntes munkaóra és évi mintegy 200 millió forint révén segít a rászorulókon. A Kormányzósági Bál a szövetség egyik legfrissebb programjára, a Németh István volt kormányzó (2011-2012) által életre hívott „Szemszűrő autóbusz” programra, azaz egy – a látás védelmébe állított – különleges busz felszerelésére és üzemeltetésére gyűjtött.

A magyar szövetség a Lions Clubs International (lionsclubs.org) a világ legnagyobb jótékonysági klub szervezetének tagja. A fennállásának 100 éves jubileumához közeledő szervezet ma 206 országban van jelen és 46 000 klubjának közel 1,4 millió tagja van. A nemzetközi Lions mozgalom jelszava „We serve”, azaz „Szolgálunk”. Az LCI munkájának egyik legfontosabb célja a látás védelme és a vakok és gyengén látók megsegítése. Emellett természetesen sok más feladatot is ellát, önkéntes munkával és pénzzel rendszeresen, folyamatosan segíti a rászorulókat. A Lions révén az elmúlt években világszerte több mint 120 millió gyermek jutott szemészeti ellenőrzéshez és a szükséges szemészeti kezeléshez (1990 óta a Lions 415 millió dollárt költött látásmegőrző programjára).

-tk-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu