Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.16. - Tuesday, Valter napja van.

Belföldi hírek

Liberális szellem uralja az Európai Uniót

2016. March 11. 13:35
Liberális szellem uralja az Európai Uniót

Ezt Semjén Zsolt a KDNP elnöke jelentette ki Pascal Fontaine Út Európa szívébe című könyvének pénteki budapesti bemutatóján, melyet a a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán tartottak.

Az Európai Néppárt 1953 és 2009 közötti európai parlamenti történetéről szóló könyv bemutatóján a miniszterelnök-helyettes a kereszténydemokrácia által képviselt örök értékeket és józan észt állította szembe az Európai Unió bürokráciáját uraló erkölcsi relativizmusával és doktrinerségével. Értékelése szerint ugyanis a "68-as társaság" uralja a EU parlamentjét, az EU bürokráciáját is. Saját ideológiájukhoz akkor is ragaszkodnak, ha az a valósággal teljesen ellentétben van - tette hozzá.

 

 
A könyvbemutatón megjelent neves előadók között Rocco Buttiglione, a kereszténydemokrata Unione di Centro Italia párt országos tanácsának elnöke


Katasztrofális következményekkel jár, ha összekeverik a menekültek ügyét, a munkaerő behívását és a demográfiai kérdéseket - szögezte le a migránsválság kapcsán. "Ezt egyszer lehet elrontani (...), és velük kell együtt élni, nemcsak nekünk, hanem a gyerekeinknek és az unokáinknak is" - mondta Semjén Zsolt. A menekültek befogadását természetes keresztényi kötelességnek nevezte, ám csak arra az időre, míg a veszélyhelyzet fennáll. A demográfiai kérdéseket az országoknak saját maguknak kell megoldaniuk, ahogyan arra a magyar kormány törekszik - szögezte le. Az olasz kereszténydemokrata Rocco Buttiglione szerint Európa keresi az identitását, és várhatóan populista mozgalmak kerülnek előtérbe.


MTI / MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu