Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.03.30. - hétfő, Auguszta napja van.

Belföldi hírek

Lezsák: nincsen érték nélküli település

2019. szeptember 23. 16:42
Lezsák: nincsen érték nélküli település

"Nincsen érték nélküli település" - hangsúlyozta Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja a IV. Magyar Értékek Napja megnyitóján.

"A mai nap igazi élményként marad meg, és erőt ad a 2012-es törvény kiteljesedéséhez" - fogalmazott Leszák Sándor, aki szerint a megjelenteknek köszönhető mindez, hiszen ők szervezték meg a helyi értéktárakat, gyűjtöttek, szerveztek, kiállítottak és bemutattak. "Önöknek köszönhető, hogy a világon egyedülálló törvény népi mozgalommá változott" - hangsúlyozta. 

 

 

Véleménye szerint bár büszkék vagyunk a piramis csúcsán álló, világszerte ismert értékekre, de a kárpát-medencei kisfalvakban jelenlévő értékek által lesz életerős a népi mozgalom. Hozzátette: csak tehetséges politikára van szükség, amely helyzetet teremt. "Nincsen érték nélküli település, múltjában, jelenében, vagy a jövőjében rejtőzködik, és vannak értékes emberek, akik elősegíthetik, hogy a közösségek valóban az értékeikkel úgy bánnjanak, hogy az alkalmas legyen az átörökítésre is."

 

 

Szólt arról, hogy az elmúlt négy évben 24 értékfeltáró kollégiumot sikerült megszervezni több mint ezer fiatal részvételével, továbbá folytatják az iskolai vetélkedők megszervezését is. "A gyerekek érdeklődnek, csak meg kell teremteni a lehetőséget" - hangsúlyozta. Interjú keretében elmondta, hogy a hungarikumokról szóló törvény a világon egyedülálló és egy egész mozgalom szerveződött köré. "A helyi értéktár bizottságok igazi közösségek már, olyan közösségek, amely a helyi értékeket gyűjti egybe és ezeket próbálja értékesíteni helyben."

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu