Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Létrejött Magyarország első robotgyára

2021. december 17. 00:00
Létrejött Magyarország első robotgyára

A következő 3 évben több 1000 robot fog megjelenni Magyarországon azokban a szektorokban, ahol a legjobban ki tudják használni ennek előnyeit.

Az Enjoy Robotics Zrt. közleménye szerint Magyarországon nagyot fog ugrani a robotok száma az egyes szektorokban. A cég Magyarországon fejleszt fertőtlenítő, nővér és felszolgáló robotokat és most egy olyan előrejelzést készítettek, amely a vendéglátóiparnak és az egészségügynek is hasznára válhat.

 

A robotok gyártásával, fejlesztésével és értékesítésével foglalkozó vállalat épp most adta át legújabb beruházását Fülesden. Az Enjoy Robotics Zrt. a Debreceni Egyetemmel karöltve épített fel egy 2500 négyzetméteres üzemet, amely Magyarország első robotgyára.

 

A cég és az egyetem közös távlati céljaiba tartozik, hogy nemzetközileg is élvonalba tartozzon az ország a robotikai iparban, ezért a fejlesztések folyamatosak lesznek az üzemben. A vállalat közel 500 millió forintot fordított eddig a beruházásra. A robotok első prototípusai már az idén elkészültek a cég közleménye szerint, jövőre pedig már a sorozatgyártás is beindulhat. Egy robot ára jelenleg 4 millió forint körül mozog.

 

Éveken belül már robot felszolgálók lesznek az éttermekben

 

A robotok manapság számos iparágban nyújtanak óriási segítséget. A járvány elleni küzdelemben hatékony szereplők, az egészségügyben nélkülözhetetlenek, a vendéglátásban pedig a munkaerőhiányt képesek enyhíteni.

 

Az Enjoy Robotics gyártmányai éveken belül Magyarországon számos étteremben és kávézóba jelenhetnek meg, hogy kivigyék az asztalokhoz az italokat és az ételeket. A robotok képességei közé tartozik majd az is, hogy szórakoztassák az asztalnál ülő vendégeket.

 

A robotok egyik legfontosabb képessége az lesz, hogy taníthatóak lesznek, ennek eredményeképp a munkájuk során a néhány hónap alatt elhangzott beszélgetések alapján a nekik feltett kérdések 90 százalékára képesek lesznek válaszolni.

 

Forrás: MTI, Enjoy Robotics Zrt.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu