Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.01.30. - hétfő, Martina napja van.

Belföldi hírek

Létfontosságú a megújuló energia

2022. november 29. 14:24
Létfontosságú a megújuló energia

Újabb jelentős teljesítményű napelempark épült meg Magyarországon.

Átadták Magyarország legújabb napelemparkját, méghozzá Debrecenben a Debrecen Nemzetközi Repülőtér (DEB) területének szomszédságában. A parkot az MVM Zöld Generáció Kft. építette fel. A cég egyébként az MVM Csoport speciális részlege, amely főleg a megújuló energiákhoz kapcsolódó beruházásokat végzik.

 

Az erőmű teljesítménye közel 30 megawatt lesz és nem csak a repülőtér található a közelében, hanem Debrecen egyik legfontosabb ipari parkja is. Az MVM közleményéből kiderült, hogy fontos Debrecennek a megújuló energiák alkalmazása, ezért partnerek voltak a projektben.

 

Debrecen a megújuló energiában látja a jövőt

 

A több száz hektáron fekvő területen körülbelül 50 napelem panelt helyeztek el, ez pedig legalább 15 ezer család energiaigényét képes biztosítani. Mindamellett, hogy rengeteg személy energiaigényét fedezi ez a beruházás, éves szinten körülbelül 35 ezer tonnával csökken a szén-dioxid kibocsátás is a környéken.

 

Debrecen város közleményéből az is kiderült, miszerint a megyeszékhely célja, hogy minél nagyobb arányban elektromos meghajtású járművekkel folyjon a közösségi közlekedés, ebben pedig létfontosságú lehet ez a fejlesztés.

 

A napelemes beruházás eredményeképp jóval nagyobb lesz a tárolt energia a város életében, hiszen helyben állítják azt elő, ez pedig nagy előnye lehet Debrecennek. A beruházást egyébként közel 12 milliárd forintból hajtotta végre az MVM, nagyrészt saját forrásból.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu