Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.31. - szombat, Farkas napja van.

Belföldi hírek

Letették a Mamutec Hungary Kft. új csarnokának alapkövét

2020. szeptember 15. 15:24
Letették a Mamutec Hungary Kft. új csarnokának alapkövét

Mintegy 575 millió forintos beruházás keretében épül meg a Mamutec Hungary Kft. új, 1287 négyzetméteres gyártó- és raktárcsarnoka a Békés megyei Gyomaendrődön.

 

Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára az alapkőletétel előtt elmondta: a kormány 800 ezer euróval, több mint negyedmilliárd forinttal támogatta a beruházást. Hozzátette: a helyi hagyományokhoz illeszkedő beruházást jelentenek be, hiszen a könnyűipar mindig is jelen volt a térségben, azon dolgoznak, hogy fejlődjön a jövőben is. Hangsúlyozta: a gazdasági felemelkedést, az egzisztenciális biztonságot ne Budapesttől és főleg soha ne külföldi beruházóktól várják a Békés megyeiek, hiszen kiváló természeti, mezőgazdasági adottságokkal rendelkezik a megye, ahol szorgalmas munkavállalók élnek. Csipai Béla, a Mamutec Hungary Kft. egyik cégvezetője elmondta: a csaknem 575 millió forintos beruházáshoz a kormány több mint 287 millió forint vissza nem térítendő támogatással járult hozzá, a fennmaradó részt fele-fele arányban önerőből és banki hitelből biztosítják.

 

Letették a Mamutec Hungary Kft. új csarnokának alapkövét

 

Az új üzemcsarnok egy gyártó-, illetve egy raktárrészből áll majd. Az új üzemcsarnokban fonott és sodrott köteleket fognak gyártani, amelyeket már most is gyártanak a már meglévő csarnokukban, ez a beruházás kapacitásbővítést jelent. A kft. dolgozói létszáma 15 új munkavállalóval 123-ra nőtt. A csarnok elkészülte után pedig még 5 embert vesznek fel a raktárrészbe - közölte. A termékeket 99 százalékban exportálják. A cégvezető bejelentette: a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program pályázatán csaknem 60 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyertek napelempark építésére.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu