Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Lerakták az ország legnagyobb naperőművének alapkövét

2018. March 29. 15:12
Lerakták az ország legnagyobb naperőművének alapkövét

Az MVM Hungarowind Kft. az ország egyik legnagyobb naperőművét építi meg Pakson. A fél éven belül,  ötven hektáros területen megvalósuló naperőmű kapacitása 20,6 megawattos lesz.

Süli János, a paksi atomerőmű két új blokkja létesítéséért felelős tárca nélküli miniszter, hangsúlyozta, hogy a beruházás jól illeszkedik a 2011-ben elfogadott nemzeti energiastratégiában foglaltakhoz. Magyarország ebben célul tűzte és nemzetközi egyezmények keretében is vállalta, hogy a megújuló energiaforrás-felhasználást növeli - mondta, hozzátéve, hogy az atomerőmű nem ellensége, nem riválisa a megújuló energiaforrásoknak, hanem jól kiegészíti egymást.

 

Lerakták az ország egyik legnagyobb naperőművének alapkövét Pakson

Az MVM Csoport 110 naperőművet épít idén

 

A 9 milliárd forintos költséggel megépülő paksi naperőmű 8500 háztartás ellátására lesz képes, ezért, ha megépül, Paks már nemcsak az atomenergia, hanem a napenergia hazai központja is lesz - fogalmazott Zsuga János, az MVM Magyar Villamos Művek Zrt. vezérigazgatója. Az új naperőmű az egyik legjelentősebb fotovoltaikus rendszer lesz az országban. Egy ugyanekkora kapacitású naperőmű épül Felsőzsolcán, további 108 kisebb az ország különböző pontjain. Az MVM Csoport 110 naperőművet épít idén, ezek névleges összteljesítménye 87,6 megawatt, a beépített összkapacitása 104,2 megawatt, éves szinten egy Székesfehérvár nagyságú település villamosenergia-ellátását tudják garantálni.

 

MTI/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu