Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Lepsényi István megnyitotta a Construma építőipari szakkiállítást

2016. April 07. 09:31
Lepsényi István megnyitotta a Construma építőipari szakkiállítást

A gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár a 35. Construma építőipari és otthonteremtési szakkiállítás megnyitóján elmondta: a kormány intézkedései azt célozzák, hogy új lendületet kapjon a magyar építőipar.

Mind a családi adókedvezmények, mind az adócsökkentés, a bérek növekedése, vagy az alacsony inflációs kilátásokat teremt ahhoz, hogy a hazai építőipar újra magára találjon - mondta az államtitkár, aki úgy véli, ehhez építőipari szektornak korszerű technológiákkal, anyagokkal, magas színvonalú, versenyképes áron kínált termékekkel kell rendelkeznie. A lakásépítések területén nagy a lemaradás, noha az otthonteremtés érdekében számos kormányzati intézkedés történt. Jó előjel, hogy az elmúlt két évben folyamatosan emelkedett a kiadott építési engedélyek száma - emlékeztetett Lepsényi -, idén ez már megjelenhet az átadott lakások számában is. A tavalyi 8500-hoz képest tehát magasabb szám várható. A kormány bízik benne, hogy növekedni fog azoknak a családoknak a száma, akik hetik maguknak, hogy megengedhetik maguknak, hogy új házat építsenek. A kormány intézkedései is ebbe az irányba mutatnak, ám a lakásépítések területen még sok tennivaló van, hiszen a cseh, lengyel lakáspiaccal összehasonlítva még a lemaradásunk. Van tehát hova fejlődni - tette hozzá az államtitkár.Lepsényi István, a gazdaságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkár megnyitja a 35. Nemzetközi építőipari szakkiállítást


Lepsényi István beszélt a lánctartozások redukálásáról is, melyek a három évvel ezelőtti 400 milliárd mostanra a felére csökkentek, és újabb lánctartozások nem alakulnak ki. A kormány intézkedései, az emberek és a családok bővülő lehetőségei, a piaci szereplők teljesítménye együttesen jelentik annak az alapját, hogy új lendületet kapjon a magyar építőipar - szögezte le a gazdaságfejlesztésért felelős államtitkár.


MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu