Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.07.13. - Saturday, Jenő napja van.

Belföldi hírek

Lendületben a cégek a digitalizáció kapcsán

2023. February 16. 10:35
Lendületben a cégek a digitalizáció kapcsán

Magyarország digitalizációs és technológiai fejlettsége az utóbbi években egyre nagyobb lendületet vett.

Hazánk jövő technológiai fejlettsége az elmúlt években egyre komolyabb lendületet kezdett mutatni, ez a törekvés pedig az idei évben is kitart. Az ország a támogatások segítségével most is számos nagyszabású projekten dolgozik, amelynek célja, hogy javítsák a digitalizáció, a mesterséges intelligencia és a robotika fejlettségét.

 

Magyarország a digitális infrastruktúra terén előkelő helyen áll az Európai Unióban, hiszen az ország lakosságának nagy része internet felhasználónak tekinthető. Az állami szervezetek és az üzleti szektor is nagy hangsúlyt fektet a digitális átállásra, amelynek keretében több új program és kezdeményezés indult az elmúlt időszakban.

 

Megállíthatatlanul terjednek a digitális megoldások

 

A mesterséges intelligencia és a robotika terén az ország szintén egyre fejlettebbé válik. A Mesterséges Intelligencia Koalíció projektjei és a mesterséges intelligencia fejlesztésére biztosított támogatások jelzik, hogy Magyarország kiemelt figyelmet szentel a jövő technológiáknak.

 

Hazánkban jelenleg is számos cég dolgozik azon, hogy a digitalizáció vagy éppen az atomatizáció terén előre lépjen. Ilyen fejlesztés volt például az OptoForce Kft. beruházása, akik olyan robotikai szoftvereket és eszközöket gyártanak, amelyekkel egyszerűbbé válik a robotokkal való közös munka. A cég már olyan érzékelőket is képes ipari robotokra telepíteni, amellyel elérhető, hogy robotok képesek legyenek a tapintásra.

 

Forrás: MTI, Eurostat, OptoForce
CS.SZ.

 

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu