Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.29. - Wednesday, Magdolna napja van.

Belföldi hírek

Légi ipari beruházás Nyírbátorban

2017. June 23. 14:02
Légi ipari beruházás Nyírbátorban

A Diehl Aircabin Hungary német légi ipari beszállító vállalat mintegy 3,7 milliárd forint értékű beruházással bővíti kapacitását Nyírbátorban, amelyhez a magyar kormány 1,38 milliárd forint támogatást biztosít - jelentette be Szijjártó Péter.

A külgazdasági és külügyminiszter szerint a beruházás mutatja, hogy Magyarország megállja a helyét a magas hozzáadott értékű ipari beruházásokért folytatott nemzetközi versenyben, újabb iparággal kerül a világ élvonalába, hiszen a repülőgépgyártásban főszerep a precizitás. A máig családi tulajdonban lévő vállalat 230 új munkahelyet hoz létre, új épületeket építenek és gépeket szereznek be.

 

A Diehl Aircabin 3,7 milliárd forintos beruházást indít Nyírbátorban

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Mario Amschlinger, a Diehl Aircabin Hungary Kft. pénzügyi vezetője a Diehl Aircabin beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján

 

Szijjártó Péter kitért arra, hogy tavaly a magyar replülőgépipar teljesítménye 11 százalékkal nőtt, és meghaladta a 34 milliárd forintot, míg idén az első négy hónapban 6 százalékkal emelkedett. A szektorban 1600-an dolgoznak, 18 százalékkal többen, mint tavaly. A Diehl konszernnek világszerte 80 helyen vannak érdekeltségei és 16 ezer embert foglalkoztat. A nyírbátori leányvállalatot hat éve hozták létre, ez volt az első külföldi termelési egységük. A működést pár alkalmazottal kezdték, mára több mint 500 munkavállalót foglalkoztatnak, és Nyírbátor teljes gazdasága hasznát látja a cég jelenlétének.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu