Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.20. - Thursday, Rafael napja van.

Belföldi hírek

Legalább 60 kiemelt természetvédelmi fejlesztés valósulhat meg 24 milliárd forintból még idén

2016. May 10. 12:00
Legalább 60 kiemelt természetvédelmi fejlesztés valósulhat meg 24 milliárd forintból még idén

Mondta el Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter a 110. Madarak és fák napja alkalmából rendezett konferencián a budapesti Herman Ottó Intézetben. 2020-ig a Nemzeti Környezetvédelmi Program keretében 3540 milliárd forint uniós és kormányzati forrás fordítható környezet- és természetédelemre.


2800 milliárd fordítható operatív programokra, 700 milliárd az agrárpolitika "zöldítésére", mintegy 30 milliárd forint jut élőhely fejlesztésére, fajmegóvó beavatkozásokra, eszközbeszerzésre, valamint természetvédelmi monitoringra és természetvédelmi őrszolgálat fejlesztésre. Mezőszentgyörgyi Dávid, az intézet főigazgatója az eseményen elmondta: a május 10. és 14. között első alkalommal megszervezett Herman Ottó Napok célja a szemléletformálás, a társadalom és a fiatalok bevonása a természetvédelembe.

 

A Herman Ottó Napok célja a fiatalok bevonása a természetvédelembe

 

Az alkalomra több mint 200 általános iskolai diákot hívtak meg, és több mint 50 állami gondozott gyermek tölt el egy hetet a Zalaszabarba szerveztt erdei táborban. A programsorozatban szerepel ismeretterjesztő konferencia, a Magyar Természettudományi Múzeum meglátogatása egy előadás meghallgatása céljából, illetve csütörtökön Legyél te is polihisztor! címmel szerveznek múzeumi sétákat szakközépiskolai diákok számára.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu