Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.24. - Monday, Iván napja van.

Belföldi hírek

Lázár: Magyarország megváltoztatni akarja az EU-t, hogy minden ország sikeres legyen

2017. April 20. 13:49
Lázár: Magyarország megváltoztatni akarja az EU-t, hogy minden ország sikeres legyen

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hungarian Business Leaders Forum pénzügyi csúcstalálkozón kijelentette, hogy Magyarország nem kilépni akar az Európai Unióból, hanem átalakítani és megváltoztatni az intézményrendszerét.

Lázár János a fórumon történelmi hibának nevezte a Brexitet hozzátéve, hogy a magyar kormány álláspontja szerint hozzájárulhat ahhoz, hogy alapvető változások legyenek az integrációban. Elmondta, hogy teljesen ellentétes Magyarország érdekeivel, a nemzetközi érdekkel az európai szocialisták által kívánt integráció mélyítés. Szerinte fel kell számolni a jogbizonytalanságot a Brexit körül, illetve fő kérdésnek nevezte, hogy mi történik az uniós költségvetéssel, a kohéziós alapokkal 2020 után, amikor Nagy-Britannia már nem lesz tag.

 

Lázár János: Magyarország megváltoztatni akarja az EU-t, hogy minden ország sikeres legyen

Lázár János: Magyarország megváltoztatni akarja az EU-t, hogy minden ország sikeres legyen


A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint súlyos kettős mérce áldozata Magyarország, míg Ausztria dicséretet kap azért, mert határainál az "európai jogot lábbal tipró" intézkedéseket vezet be a határellenőrzés visszaállításával, addig Magyarországot elítélik a schengeni szabályok betartásáért a magyar-szerb határon. Kifejtette, hogy a migráció az egyetlen olyan téma, amelynél "egy lépést sem" sem közeledtek az álláspontok Magyarország és az Európai Bizottság között, míg sok egyéb kérdésben a kezdeti túlfűtött viták után sikerült racionális egyezségre jutni. Lázár János úgy véli, hogy ez a vita meghatározza a következő éveket, illetve további nagy vita, hogy a tagállamok további jogkörök - adózás, ellátási rendszer - leadásával vagy azok jobb gyakorlásával tudnak az unió jövőjéhez hozzájárulni. A magyar álláspont, hogy nincs szükség és lehetőség további hatáskörök átengedésére.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu