Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.04. - Sunday, Bulcsú napja van.

Belföldi hírek

Lázár János: versenyképes oktatási rendszerre van szükség

2011. May 10. 14:52
Lázár János: versenyképes oktatási rendszerre van szükség
A Fidesz-frakció feladatairól, az új oktatási rendszer kialakításáról beszélt Lázár János a Lánchíd rádiónak adott interjújában. A frakcióvezető rámutatott: Magyarország számára rendkívül fontos egy versenyképes oktatási rendszer megvalósítása.

Lázár János jövőbeli terveiről úgy fogalmazott, a frakciónak két kiemelt célja van: az egyik a sarkalatos törvények elfogadása, másrészről pedig olyan egyeztetési eljárások lefolytatása, amelyek a parlamenti frakció, a párt és a kormányzat céljait egy irányba terelik. Azt gondolom, hogy ez az egyeztetési munka egy nagy átalakítási hullámban, egészségügy, oktatás, önkormányzatok, kiemelten fontos dolog, hiszen 176 körzetből 173-ban adunk parlamenti képviselőt, és mind a 173 körzetnek nyertesnek kell éreznie magát - jegyezte meg.

Lázár János

Lázár János, a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője

A honatya kitért arra is, hogy kiemelt figyelmet fog kapni a jövőben a különböző testvérpártokkal való kapcsolattartás. Lázár példaként a német CDU-t említette, akikkel már tárgyaltak is arról, hogyan lehet a kapcsolatokat szorosabbra fűzni. Emlékeztetett arra is, hogy Navracsics Tibor egy nagyon jó hálózatot épített föl a testvérpártok parlamenti frakcióival való együttműködésben. Ezt az elmúlt egy esztendőben - folytatta -, nyilvánvalóan a kormányzati és a parlamenti munka miatt elhanyagoltuk, és sokan a saját politikai családunkban nehezen tudják követni, hogy mi az, ami Magyarországon történik.

oktatás

Versenyképes oktatási rendszerre van szükség Magyarországon

Véleménye szerint rendkívül fontos, hogy Magyarországon egy versenyképes oktatási rendszer legyen. Akkor versenyképes egy oktatási rendszer, hogyha a magyar fiatalok számára lehetőséget biztosít arra, hogy a tudásuk, szorgalmuk és a képességeiknek megfelelő diplomát szerezzenek, jó szakmunkás, vagy jó, egyetemet végzett szakemberek legyenek, és ez a tudás, amit kapnak, ez európai szinten versenyképes legyen, és megfelelő jövedelemhez juttassa őket - fogalmazott. Lázár ugyanakkor rámutatott: ez ma Magyarországon részben hiányzik, rossz a szakoktatási, szakképzési rendszer, a felsőoktatásnak versenyképességi problémái vannak. A Magyar Tudományos Akadémia az elmúlt években részletesen kidolgozta, tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy melyek a magyar oktatási rendszer hiányosságai. Szerintem abban, hogy nagy változásokra van szükség, hogy jobb oktatási rendszer legyen, mindenki egyetért, ez a cél - fűzte hozzá.

 

Forrás: fidesz.hu

-BÁ-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu