Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.21. - Friday, Alajos napja van.

Belföldi hírek

Lázár János: Tartós intézkedésekre van szükség migráns ügyben

2015. September 01. 11:20
Lázár János: Tartós intézkedésekre van szükség migráns ügyben

A Miniszterelnökséget vezető miniszter az Országgyűlés nemzetbiztonsági, valamint honvédelmi és rendészeti bizottságának együttes ülésén beszélt a modernkori népvándorlás veszélyeiről.


Európát egy tartós népvándorlási hullám érte el . Magyarországnak is arra kell készülnie, hogy a következő időszakban további milliók indulhatnak még útnak Európa felé, ezért hosszú távú, tartós intézkedésekre van szükség – mondta Lázár János.  Az Európai Unió csődöt mondott a helyzet kezelésében, maga jelenti a problémát, képtelen megvédeni saját határait – hangsúlyozta.

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben egyebek között a migrációról folytatott megbeszéléseket

 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben egyebek között a migrációról folytatott megbeszéléseket

 Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Brüsszelben egyebek között a migrációról folytatott megbeszéléseket. Ennek kapcsán elmondta: Nem helyes az a politika, amely az EU-ba beáramló menekülteknek a tagországok közötti, kvóták szerinti elosztására összpontosít, ehelyett az unión kívül kell törekedni a drámai helyzetet előidéző modernkori népvándorlás megfékezésére. A miniszter hangsúlyozta, hogy a népvándorlás történelmi kihívást jelent Európa számára. Közölte, hogy idén eddig 154 400-an lépték át illegálisan a magyar határt, ebből 153 ezren Szerbia felől.  Magyarország szorgalmazza, hogy mielőbb tartsanak menekültügyi konferenciát Budapesten az EU-tagállamok, a nyugat-balkáni országok és Törökország részvételével. Erre a dolgok jelenlegi állása szerint október elején nyílhat lehetőség - mondta Szijjártó Péter.

 

MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu