Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

Lázár János: Minden EU-s fejlesztési forrást le tudunk hívni év végéig

2013. december 17. 10:11
Lázár János: Minden EU-s fejlesztési forrást le tudunk hívni év végéig
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár bejelentette: A magyar költségvetésbe Brüsszelből 2013 december végéig 3 milliárd euró, nagyjából 900 milliárd forint folyik be. Hazánk nem veszít el egyetlen forintnyi európai uniós fejlesztési forrást sem.


Lázár János: Magyarország nem veszít európai uniós fejlesztési forrást


Lázár János kijelentette: mind a 14 operatív programban zajlik a kifizetés, eddig összesen 1507 milliárd forintnyi európai uniós támogatást fizettek ki, és a kifizetések összege az év végéig várhatóan megközelíti az 1600 milliárd forintot.Hozzátette: a 8200 milliárd forintos keretösszeget kimerítve 8900 milliárd forint összértékű pályázatra vállaltak kötelezettséget, és minden pályázatot kiírt az NFÜ, miközben az idén augusztusban még 500 milliárd forintnyi pályázat nem volt kiírva.

Lázár János

 

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár bejelentette: A magyar költségvetésbe Brüsszelből 2013 december végéig 3 milliárd euró folyik be
Az évet értékelő sajtótájékoztatóján az államtitkár kijelentette: a fejlesztési ügynökség, a fejlesztési tárca és a kormány munkatársai jó munkát végeztek. Hangsúlyozta: augusztus elsején - amikor a fejlesztéspolitika felügyeletét kormánybiztosként átvette - 14 operatív programból 13 fel volt függesztve. "A Brüsszellel való kapcsolatunkat 3 milliárd eurónyi vita jellemezte ", és az a veszély fenyegetett, hogy 570 milliárd forint támogatást elveszít az ország. Ezt sikerült elkerülni, hiszen Magyarország nem veszít európai uniós fejlesztési forrást.


MTI/MCOnet
Fotó: Árvai Károly
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu