Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

Lázár János javaslatait tárgyalja a kormány az uniós forrásvesztés megelőzésére

2013. augusztus 13. 10:49
Lázár János javaslatait tárgyalja a kormány az uniós forrásvesztés megelőzésére
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az NFÜ vezetését augusztus 1-je óta kormánybiztosként látja el. Ebben a minőségében tartott sajtótájékoztatót arról, hogy akciótervet kel kifolgozni a 2007-2013-as uniós időszak forrásvesztésének megelőzésére.


Sürgős akcióterv az uniós forrásvesztés elkerülésére


A kormány várhatóan szerdai ülésén tárgyal erről, mivel az EU az időszak 15 magyar operatív programjából 13-at egyelőre nem finanszíroz - mondta Lázár János.A kormánybiztos javasolta, hogy augusztus 14-én legyen kormányülés, és ezen tárgyalják meg a Brüsszel által kifogásolt területek ügyét, és a szükséges lépéseket. Javasolni fogja, amelyik tárcánál forrásvesztés következik be, azonos összegű legyen 2014-ben a minisztérium költségvetésének csökkentése.

Lázár János,

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár az NFÜ vezetését augusztus 1-je óta kormánybiztosként látja elEmlékeztetett arra, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól augusztus 1-jén a fejlesztési ügyek felügyelete a Miniszterelnökséghez került, mert a 2014-2020-as időszakra jutó mintegy 6000 milliárd forint felhasználására 2014 január elsejével induló, új intézményi rendszert kell kialakítani. Bejelentette azt is: Johannes Hahn európai uniós biztoshoz fordult, hogy minél hamarabb zárják le a vitákat, amelyek között a kormánybiztos szerint vannak politikai támadások is.MTI/MCOnet

Fotó: Árvai Károly
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu