Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

Lázár János: Exportra épülő gazdasági növekedést előmozdító korszak következik

2014. október 13. 10:46
Lázár János: Exportra épülő gazdasági növekedést előmozdító korszak következik

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter jelentette be, hogy megjelentek az első uniós pályázatok, ám a 120 milliárd forint fejlesztési forrás csak előfutára az új időszaknak.

Európai Unió, pályázat, fejlesztés

Magyarország az unió 28 tagállamából a második legtöbb pénzt tudta kialkudni polgárai számára. “Ezzel új időszámítás kezdődött, a koncepciótlan fejlesztéseket felváltja a munkahelyteremtést, az exportra épülő gazdasági növekedést előmozdító korszak” - hangsúlyozta Lázár János. Az új konstrukciók több mint felét a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) adja, jelezve ezzel is azt a paradigmaváltást, hogy a kormány a forrásokat a közvetlen gazdaságfejlesztés eszközének tekinti.

Hozzátette:  „A magyar kormány mind Brüsszelben, mint pedig a hazai egyeztetéseken elment a falig, a maximumot hoztuk ki a lehetőségekből, de a konkrét pályázatokat a vállalkozásoknak, önkormányzatoknak, a non-profit szervezeteknek és a közszféra intézményeinek kell megvalósítaniuk. 2020-ig a magyar gazdaságnak önfenntartóvá kell válnia, ehhez pedig mindenkinek változtatnia kell eddigi gyakorlatán, az állam oldalán ez jórészt már sikerül.”

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu