Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.05.19. - Sunday, Ivó, Milán napja van.

Belföldi hírek

Lázár János: Erősíteni kell az önkormányzati szerepvállalást

2011. November 29. 05:40
Lázár János: Erősíteni kell az önkormányzati szerepvállalást
A Frakcióülésen áttekintették az önkormányzati törvényhez benyújtott módosító indítványokat is – mondta el Lázár János az ülést követő sajtótájékoztatóján.

Az önkormányzatok vagyongazdálkodásban és a helyi közszolgáltatásokban betöltött szerepe erősítésre kerül. A képviselői módosító indítványok közül a frakció támogatni fogja azokat a törekvéseket, amelyek a távhőszolgáltatás, a hulladékgazdálkodás, az ivóvízszolgáltatás és a szennyvízkezelés területén megőrizné, sőt erősítené az önkormányzati szerepvállalást – emelte ki Lázár János.

Lázár János

Lázár János a Fidesz frakcióülését követő sajtótájékoztatóján beszélt az önkormányzati törvényrőlAz önkormányzati polgármesteri hivatalok szervezését illetően nem lezárt kérdés az, hogy hol lesz önálló polgármesteri hivatal, és mi lesz a kötelező, illetve önkéntes társulási formákkal a jövőre nézve. Ezekben a kérdésekben még további szakmai egyeztetésekre kerül sor, ahogyan a helyi települési képviselők összeférhetetlenségi szabályai kapcsán is – fűzte hozzá. Több tucat módosító indítványról még viták zajlanak. Meg fog születni az önkormányzati törvény, jó megállapodás született a kormány és a frakció között – zárta le Lázár János.


forrás: fidesz.hu

-kt-

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu