Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

Lázár János beszélt az önkormányzatok megmentéséről

2013. április 22. 10:49
Lázár János beszélt az önkormányzatok megmentéséről
A Miniszterelnökséget vezető államtitkár felszólalt az Önkormányzatok jelene és jövője című rendezvényen, amelyen polgármesterek és a Fidesz önkormányzati tagozata országos tanácsának tagjai vettek részt.

A Miniszterelnökséget vezető államtitkárLázár János elmondta: az elmúlt 22 év egyik legnagyobb sikerágazata volt az önkormányzatok működése, hiszen míg minden politikai és társadalmi intézmény iránt jelentősen visszaesett a bizalom, az önkormányzatok bizalmi indexe nem csökkent.


Rengeteg tehertől sikerült megszabadítani az önkormányzatokat, a jelenlegi átalakításra nem veszteségként, hanem lehetőségként kell tekinteni - hangsúlyozta. Emlékeztetett továbbá : az előző kormány az állami feladatok ellátására az önkormányzatokat vonta be, miközben forrásokat vontak el tőlük, és korlátlanná tették a hitelfelvételi lehetőségeiket.


Kitért arra is, hogy a megyei rendszer is csődben volt, a megyék fizetésképtelenek voltak, amikor a kormány kimentette őket. Ez azért volt, mert "bevétel nélküli helyekre tolta át" a szocialista kormány az állami feladatokat - közölte Lázár János a budapesti rendezvényen.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu