Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

Lázár János: Az EU-s forrásokat magyar gazdaság növelésére kell felhasználni

2015. március 13. 10:50
Lázár János: Az EU-s forrásokat magyar gazdaság növelésére kell felhasználni

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint az EU-s források nagyban hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez.

Erről egy szakmai konferencián beszélt. Úgy vélte: Magyarország versenyképességének a javítására kell fordítani a 2014-2020 közötti költségvetési ciklusban rendelkezésre álló európai uniós forrásokat.

Csökkenteni kell a bürokráciát, hogy ezzel is növeljük Magyarország versenyképességét – mondta Lázár János. "Sokkal rugalmasabb lesz a közbeszerzési szabályrendszer, az intézményrendszer, az eljárásrend, az egész elektronikus alapon működik majd" - mondta.

 

 

Magyarország versenyképességét kell növelni az EU-s forrásokból

 Kijelentette: a korábban az európai uniós források elosztásáért felelős intézmény, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség még növelte is a korrupciós kockázatokat és a bürokráciát, ahelyett, hogy mérsékelte volna.
A miniszter megjegyezte: nem híve az állami feladatok kiszervezésének. A politikus hangsúlyozta: Tévedés volt az európai uniós források kifizetésének korábbi intézményrendszere, vissza kell helyezni az egészet az államapparátushoz.


MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu