Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.11.27. - péntek, Virgil napja van.

Belföldi hírek

Lázár János: A Quaestor becsapta az embereket és az államot is!

2015. április 03. 12:44
Lázár János: A Quaestor becsapta az embereket és az államot is!

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter és  Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkár közös sajtótájékoztatón ismertették az állam érintettségét a brókerbotrányokban.  "A Quaestor visszaélt a bizalommal, ezért vállalni kell a következményeket" - hangzott el.

A Buda-Cash ügyfeleinek 97 százaléka május 31-ig megkapja betétjét, a Quaestor-csoport kisbefektetői pedig az OBA közbenjárásával 6 millió forintig juthatnak majd a pénzükhöz - ismertette Lázár János. Az állami érintettségről beszámolva a legnagyobb problémaként a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) által a Quaestornak – szocialista kormányok idején – a győri ETO Parkra folyósított mintegy 17 milliárd forintos hitelt említette. Elmondta azt is, hogy az FM – egy háttérintézményén keresztül – 410 millió forintot helyezett el a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, ez a pénz „odaveszett”.

 

 

Lázár János: A Quaestor becsapta az embereket és az államot is!

 Lázár János felidézte továbbá, hogy a külügyi tárca a Quaestornál helyezett el 3,8 milliárd forintot, ez azonban megkerült. A miniszter tájékoztatása szerint az április 8-i kormányülésen lesz téma az államkincstár ügye, azaz akkor megvizsgálják, mikor lesz képes a kincstár arra, hogy fogadhassa az állami szervezetek által vásárolt állampapírokat. Lázár János ismertette a brókerügyek kártalanítási folyamatát is, hangsúlyozva, hogy az elmúlt 25 évben nem volt olyan pénzügyi vagy brókercsőd, amelyben a károsultak megkapták volna a nekik járó pénzt. Ez most történik így először-hangsúlyozta.

 

MTI/MCOnet

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu