Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

Lázár János a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság ülésén

2013. szeptember 15. 18:29
Lázár János a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság ülésén

A Miniszterelnökséget vezető államtitkár, Lázár János a Budapesten tartott bizottsági ülésen, ahol elmondta: két ügyet kiemelten kezel a kormány a Holokauszt emlékév kapcsán.Lázár János: jövő tavaszra elkészülhet a holokauszt-emlékhely


Az egyik az, hogy az ország lehetőleg minél több pontján jöjjenek létre közösségi emlékhelyek, ahol a vészkorszakról szóló tudás fontosságára hívják fel a figyelmet, a másik pedig az, hogy a gyermekáldozatokról kiemelten emlékezzenek meg. Jövő tavaszra a kormány tervei szerint elkészülhet a holokauszt-emlékhely a józsefvárosi pályaudvaron – jelentette be Lázár János. Ennek megvalósításához a kormány ötmilliárd forintot rendelt.Az államtitkár arról is beszélt, hogy ezen az összegen felül a hazai civil szervezeteknek, a zsidó közélet szervezeteinek és az oktatási intézményeknek 1,5 milliárd forintos alapot hoztak létre, hogy helyi szinten is lehetővé tegyék az emlékezést.

Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság ülése

Lázár János is részt vett a Magyar Holokauszt-2014 Emlékbizottság ülésén BudapestenAz eseményen egyébként többek között részt vett Németh Zsolt, a Külügyminisztérium államtitkára, Fónagy János, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára és Kovács Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára, Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára és Ilan Mor, Izrael magyarországi nagykövete.L. Simon László, az Országgyűlés kulturális bizottságának fideszes elnöke arról beszélt, hogy a civil szervezeteknek szánt 1,5 milliárd forint felhasználására október 1. és november 15. között fogadja a testület a pályázatokat, és december 15-ig bírálják el őket. A megítélt összegeket januárban indítják a pályázóknak, a pénz odaítéléséről a végső döntést a Miniszterelnökség hozza meg.

Fotó: Botár Gergely

MTI/MCOnet

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu