Belföldi hírek

H I R D E T É S
2020.10.20. - kedd, Vendel napja van.

Belföldi hírek

Lázár János: A kormány kiemelt figyelmet fordít a vidék- és agrárfejlesztésre

2014. július 11. 10:47
Lázár János: A kormány kiemelt figyelmet fordít a vidék- és agrárfejlesztésre

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának budapesti ülésén Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: a magyar vidéki társadalom szempontjából a most következő 7 év kiemelt jelentőségű lesz.

Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, agrártámogatásA miniszter szerint már a kormányalakítás során körvonalazódott , hogy a kormányzati munkában az elkövetkező időszakban kiemelt figyelmet kap a vidék- és agrárfejlesztés. Több mint ezer milliárd forint áll rendelkezésre a fejlesztések elősegítésére, a vidéki társadalom felzárkóztatására, integrációjára, az esélyegyenlőség megteremtésére, valamint a különböző gazdasági lehetőségek kihasználására - tette hozzá.

Lázár János kifejtette: ok-okozati összefüggés van a hátrányos helyzetű vidéki településeken és térségekben zajló negatív folyamatok és a korábban lezajlott forráskoncentráció között. A miniszter jelezte: éppen a felzárkózás segítése érdekében más forrásból - például az operatív programokon keresztül is segíteni kívánják a vidék fejlődését. Ez utóbbira az élelmiszeripar fejlesztését szolgáló 200-300 milliárd forintos forrást említette.

Az ülésen többek között elhangzott: szakítanak a bürokráciával, és hatékony, gyors átlátható és átjárható rendszert építenek ki, amelynek legfontosabb célja a munkahelyteremtés és a versenyképesség növelése.

 

MTI/MCOnet

Fotó: Beliczay László, MTI

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2020. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu