Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.06.04. - Sunday, Bulcsú napja van.

Belföldi hírek

Lázár: Ha kell, vitatkozni fog a Fidesz

2011. July 26. 07:55
Lázár: Ha kell, vitatkozni fog a Fidesz
A Fidesz frakcióvezetője szerint az új munka törvénykönyvében olyan szabályozásra van szükség, amely a munkanélkülieknek, a gyermeket nevelő anyáknak, a szülési szabadságról visszatérőknek a munka világába való visszavezetését szolgálja. Lázár János az MTI - nek hétfőn úgy nyilatkozott: ezzel ellentétes szabályozást a Fidesz nem fog támogatni. A kormánypárt a Nemzetgazdasági Minisztérium által közzétett dokumentumot munkaanyagnak tekinti.
A frakcióvezető azt hangsúlyozta, hogy ma Magyarország egyik legnagyobb gondja, a munkahelyek elégtelen száma, és az abból eredeztethető számos össztársadalmi probléma. Az ország megújulása elképzelhetetlen új munkahelyek nélkül, azok létrehozásához azonban új szemlélet és új szabályok is szükségesek - tette hozzá. Emlékeztett arra is, hogy a munka törvénykönyvét 1992-ben fogadta el az akkori Országgyűlés, ám az elmúlt években minden szereplő, így a munkavállalói és munkaadói szervezetek, sőt a korábbi kormányok is szerettek volna átfogó módosítást végrehajtani a csaknem húsz éve elfogadott jogszabályon. „A Fidesznek kötelessége, hogy segítséget, támogatást nyújtson ahhoz, hogy egy ilyen idejemúlt törvényt felváltson egy mindenki által támogatható, modern, a valós munkavállalói és munkaadói igényekhez igazodó szabályozás" - mondta Lázár János. Kiemelte, hogy olyan szabályozásra van szükség, amely a munkanélkülieknek, a gyermeket nevelő anyáknak, a szülési szabadságról visszatérőknek a munka világába való visszavezetését szolgálja. Ezzel ellentétes szabályozást a Fidesz nem fog támogatni - emelte ki.

A Nemzetgazdasági Minisztérium által közzétett dokumentummal kapcsolatban kifejtette, hogy abban a tárca álláspontjáról van szó, így azt a Fidesz egyelőre munkaanyagnak tekinti. A munkaanyag lehetőséget biztosít arra, hogy az érintett szervezetek elmondják róla a véleményüket; a Fidesz is ezt fogja tenni, s azért, hogy jó szabályozás születhessen, ajánlásokat tesz, ha pedig kell, vitatkozni is fog - tette hozzá.

A Kormány.hu oldalon olvasható tervezet szerint változna a rendkívüli munkavégzés kifizetése, a szabadság kiadása, a munkaviszony megszüntetésével kapcsolatos szabályozás, és megszűnnének a felmondási tilalmak is. (T.A)

forrás: (MTI)

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu