Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.06.17. - Monday, Laura napja van.

Belföldi hírek

Lázár: a legnagyobb munkaerő-tartalék az államban van

2017. February 26. 08:07
Lázár: a legnagyobb munkaerő-tartalék az államban van

Lázár János szerint a legnagyobb hazai munkaerő-tartalék az "államban van": Magyarországon az összes foglalkozatott 20 százaléka dolgozik az állami szférában, miközben a visegrádi országokban ez az arány 13 százalék, Németországban pedig 8 százalék.

Elmondta, hogy 4,4 millió munkavállaló van ma Magyarországon, ebből 1-1,2 millió ember az államtól kapja a fizetését, ami elég nagy terhet jelent. A Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentette, hogy a következő öt évben "keményen csökkenteni kell" az állami munkavállalói létszámot, a közfoglalkoztatottak számát piaci munkahelyekkel kell felváltani. Lázár János kitért a versenyképesség kérdésére is, meglátása szerint a bürokrácia és a bürokraták csökkentésével javítani kell az állam versenyképességét, a társadaomét a hatékonyabb munkával és munkaerőképzéssel, míg a gazdaság versenyképességét technológiai fejlesztésekke.

 

Lázár János - Gazdasági fórum Debrecenben

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara gazdasági fórumán, mellette Skultéti Éva, a megyei kamara főtitkára

 

 

Kijelentette, hogy most először van olyan helyzet, hogy az európai uniós források nagy részét nem állami költekezésre, hanem 60 százalékát gazdaságfejlesztésre fordítják, és az állam szabályozási eszközökkel támogatja a versenyképességet. Kitért arra is, hogy "Budapestnek nem kellett az olimpiára ezer milliárd forint fejlesztési forrás", így abból a vidék fejleszthető. Megemlítette a Kassát, Miskolcot, Debrecent és Szegedet összekötő négysávos autóút tervét, amelyet 2021-ig építenek meg 450 milliárd forintos hazai forrásból.

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu