Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.07.28. - szerda, Szabolcs napja van.

Belföldi hírek

Laborc pártpolitikai célokra használta a szolgálatokat

2009. július 20. 19:45
Laborc pártpolitikai célokra használta a szolgálatokat
A Fidesz szerint Laborc Sándor, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója pártpolitikai célokra használta a szolgálatokat, és csak idő kérdése, mikor hallgathatják ki gyanúsítottként az UD Zrt.-hez kapcsolódó ügyben - mondta Demeter Ervin, a Fidesz országgyűlési képviselője hétfőn az MTI-nek.
A Fidesz kezdettől fogva szakmailag és emberileg is alkalmatlannak tartotta Laborc Sándort az NBH vezetésére, mert a Nemzetbiztonsági Hivatal feladata nem pártérdekek szolgálata, hanem a nemzet biztonságának megóvása - közölte az ellenzéki politikus a főigazgató lemondásának hírére reagálva.

Demeter Ervin szerint Laborc Sándor több esetben pártpolitikai célokra használta a szolgálatokat - példaként az önkormányzatok megfigyelését, illetve az UD Zrt. ügyét említette a fideszes politikus.

Mint mondta, a főigazgató helyzete tarthatatlanná vált, mivel a hivatal által kezdeményezett nyomozásokat elutasították, a korábbi főnökét, Szilvásy Györgyöt volt titokminisztert gyanúsítottként hallgatták ki.

"Felvetődik a kérdés, hogy nem esik egybe az ő gyanúsítotti idézésével a lemondása" - kérdezte.

Véleménye szerint Laborc Sándort ugyanabban, a jogosulatlan adatkezelésről szóló ügyben hallgathatják ki, mint amelyikben meggyanúsították Szilvásy Györgyöt. Ebben, az UD Zrt.-hez kötődő ügyben az NBH gyűjtötte az adatokat - jegyezte meg.

Megítélése szerint csak idő kérdése, mikor kerül sorra Laborc Sándor kihallgatására - mondta.

Demeter Ervin szerint a Fidesz jogos követelésének csak a fele teljesült. Utalt arra: több mint egy hete azt kérték Bajnai Gordon miniszterelnöktől, hogy távolítsa el Laborc Sándort és Szilvásy Györgyöt a közéletből.

(forrás: fidesz.hu - MTI)

Budapest Online - www.bpn.hu

-ba-
Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu