Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.22. - Friday, Móric napja van.

Belföldi hírek

Kutatóhelyeket fejlesztettek Magyarországon

2022. April 21. 21:59
Kutatóhelyeket fejlesztettek Magyarországon

A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) több kutató épületét is felújították.

Mintegy 700 millió forintból újították fel és modernizálták a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) kutatásra alkalmas helyszíneit. Az egyetem ceglédi, szarvasi és gödöllői kutatóépületeit is érintette a beruházás, amely azt jelenti, hogy mindhárom épület energiafelhasználása hatékonyabb lesz.

 

A beruházások bejelentével egyszerre adták át Szarvason a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) Akvakultúra és Környezetbiztonsági Intézete Halászati Kutatóközpontját is.

 

Nem áll le a fejlesztésekkel a MATE, ebben látják a jövőt

 

Ezzel a két beruházással a felsőoktatási intézmény még komolyabb szellemi központot ad a városnak, ami nem csak a térség fejlődéséhez járul hozzá, hanem a mezőgazdaságban szükséges generációváltáshoz is. A Halászati Kutatóközpont finanszírozásához a magyar állam is hozzájárult az Európai Unió Kohéziós Alapból.

 

A campusokon történő energetikai korszerűsítések révén egyébként nagymértékben csökkenni fog az egyetem energiafogyasztása, valamint az üvegházhatást okozó kibocsátás. Az egyetem életében mindig fontos szerepet játszott a fenntarthatóság, a legújabb fejlesztések pedig ezt nagyban segítik.

 


Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu