Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.22. - Monday, Csilla napja van.

Belföldi hírek

Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Központot adtak át

2017. October 27. 14:13
Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Központot adtak át

A 77 Elektronika Kft. Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Központját több mint 1 milliárd forintból valósították meg, a központot orvos-diagnosztikai berendezések fejlesztésére hozták létre. 

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter az átadó ünnepségen kijelentette, hogy a magyar gazdaság egyik kitörési pontja az egészégipar, viszont nagy a verseny, ezért is jelentős, hogy egy magyar cég képes komoly nemzetközi sikereket elérni ezen a területen. Hangsúlyozta, az, hogy egy több mint 90 országba exportáló, teljes egészében magyar tulajdonú high-tech vállalkozás fektetett be kutatás-fejlesztési tevékenységének növelése érdekében, egybeesik a kormány versenyképességet és hatékonyságot javító célkitűzéseivel.

 

Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Központot adtak át

Több mint egymilliárd forintból valósult meg a Kutatási-, Fejlesztési- és Innovációs Központ, melyben orvos-diagnosztikai berendezéseket fejlesztenek 

 

Az orvosi eszközök gyártása a hazai feldolgozóipar egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata, szereplői pedig döntő részben magyar tulajdonban lévő vállalatok. Ez azért is örvendetes, mert a területen működő kis- és középvállalkozások kutatás-fejlesztési kiadásai az elmúlt tíz évben csaknem megnégyszereződtek – tette hozzá.

 

NGM/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu