Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.08.18. - csütörtök, Ilona napja van.

Belföldi hírek

Kutatási és fejlesztési központ létesül Kőszegen

2021. december 22. 11:00
Kutatási és fejlesztési központ létesül Kőszegen

Mintegy 9 milliárd forintból építik át a MÁV volt gyermekotthonát Kőszegen, ahol kutatási és fejlesztési központ, valamint egyetemi campus létesül.

Kőszegen 9 milliárdos gigaberuházás veszi kezdetét. A MÁV elhagyatott gyermekotthonából kutatás-fejlesztési komplexum és egyetemi campus épül meg. Az új épületben a globalizáció fontosságával és trendek kutatásával is foglalkoznak majd a szakemberek. A beruházást az állam is kiemelt projektként kezeli, a kivitelező vállalat pedig a West Hungária Bau Kft. lesz.

 

A közel 9 milliárd forint értékű fejlesztés egyik fő célja, hogy megfelelő környezetet teremtsenek a legtehetségesebb magyar és külföldi kutatók számára ahhoz, hogy Kőszegen tudjanak kutatni az egyes tudományágak területein. A beruházás eredményeképp nemzetközi szinten is magas színvonalú kutató intézmény jön létre.

 

Kőszeg bekapcsolódik a nemzetközi kutatásokba

 

A felújítást követően itt alakul meg a Felsőbbfokú Tanulmányok Intézete (FTI-ASK), valamint a Pannon Egyetem új kőszegi kampusza is ide költözik. A területen található épületek nagymértékű korszerűsítéseken fognak átesni. Az intézményhez egy 600 négyzetméteres vendégház is kapcsolódik, amely szintén felújításra kerül majd.

 

Az intézményhez kapcsolódó park is teljes egészében megújul, az egyetemi professzorok pedig külön szobákat kapnak. Az irodák mellett sportközpontot és kávézót is átadnak majd a campuson belül.

 

Forrás: Hello Vidék, Magyar Építők
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu