Belföldi hírek

H I R D E T É S
2022.05.28. - szombat, Emil, Csanád napja van.

Belföldi hírek

Kutatás-fejlesztésre kapnak 75 milliárd forintos támogatást a felsőoktatási intézmények

2021. augusztus 18. 10:30
Kutatás-fejlesztésre kapnak 75 milliárd forintos támogatást a felsőoktatási intézmények

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alapból 75 milliárd forinttal segítik az egyetemi tudásközpontok és kutatóhelyek tevékenységét.

A felsőoktatási intézmények újra pályázhatnak a Tématerületi kiválósági programra. A pályázati kiírás főként a felsőoktatási intézmények innovációit és kutatás-fejlesztési tevékenységeit hivatott támogatni. A 75 milliárd forintos pályázati forrást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap biztosítja. 

 

A pályázat keretein belül főleg azok kaphatnak támogatást, akik a legfontosabb gazdasági és társadalmi nehézségekre kínálnak innovatív megoldásokat. A program így nem csak az egyetemek hatékony jövőbeni munkájához és a kutatói utánpótláshoz járul hozzá, hanem az országot általánosan érintő kihívások megoldásához is.

 

A koronavírus okozta megbetegedéseket is lehet kutatni a pályázaton belül

 

A pályázati projektben három alprogramot határozott meg a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Alap: az egészség a nemzeti kutatások, valamint a nemzetvédelem-nemzetbiztonság. Minden egyes alprogramra 25 milliárd forintos keretet biztosítanak.

 

Tématerületi kiválósági programra a felsőoktatási intézmények, a kutatóközpontok és a kutatóintézeteken kívül költségvetési szervek és nonprofit szervezetek kutatóhelyei pályázhathatnak.

 

Forrás: MTI, NKFIH
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2022. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu