Belföldi hírek

H I R D E T É S
2021.12.09. - csütörtök, Natália napja van.

Belföldi hírek

Kutatás-fejlesztési központot adtak át Pécsen

2021. november 03. 14:20
Kutatás-fejlesztési központot adtak át Pécsen

Kétmilliárd forintból új kutatás-fejlesztési központ létesült Pécsen. A projekt 90 új munkahelyet teremt a nagyvárosban.

A Soft Flow Kft. egy új kutatás-fejlesztési központot hozott létre Pécsen, amelynek átadása november első napjaiban történt meg. A biotechnológiai cég a 2 milliárd forintos projekthez mintegy 770 millió forintos állami támogatást is kapott. A 30 alkalmazottal rendelkező cég 90 új munkahelyet hoz létre a beruházásnak köszönhetően.

 

A Soft Flow Kft. az Egyesült Államokban alakult 1988-ban, majd 1992-ben költöztek Magyarországra. A cég piacvezető biotechnológiai vállalatnak számít a molekuláris biológia, az áramlási citometria, illetve a takarmánybiztonsági és élelmiszer analitikai megoldások fejlesztése terén.

 

A cég működésének alapját képezi a rengeteg kutatás 

 

Létrehozásuk óta folyamatosan nagy erőket összpontosítanak a kutatás és fejlesztési területekre, így már 30 éves tapasztalattal rendelkeznek ezen a téren. A céget 2016-ban megvásárolta a FOSS Analytical, amely vállalat világelsőnek számít a globális élelmiszer- és mezőgazdasági szektor analitikai piacán.

 

A dán FOSS Csoport által végzett beruházás magas hozzáadott értéket képvisel Magyarországon. A vállalat több mint 30 országban rendelkezik leányvállalattal, így a pécsi fejlesztésért komoly nemzetközi verseny folyt. A cég olyan komoly vállalat a nemzetközi piacon, hogy a világpiacon jelenlévő tej és gabona 80-85 százalékával a FOSS csopo által kifejlesztett eszközökkel vizsgálják meg. A Soft Flow Kft. a Pécsi Tudomány egyetemmel szorosan is együttműködik.

 

Forrás: MTI, Soft Flow Kft.
CS.SZ.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2021. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu