Belföldi hírek

H I R D E T É S
2023.09.24. - Sunday, Gellért napja van.

Belföldi hírek

Külföldön terjeszkedik a Magnus

2022. September 23. 07:00
Külföldön terjeszkedik a Magnus

Egy Pécs melletti reptéren működő vállalat kezdett el Kínában terjeszkedni.

Nagyberuházásba kezd a Magnus Aircraft Zrt. (Magnus), ugyanis a cég mintegy 90 millió eurós projektet indít terjeszkedési célból. A vállalat pogányi székhellyel rendelkezik és főleg a pécs-pogányi repülőtéren működnek. A Magnus Aircraft Zrt. egyébként repülőgépek gyártásával foglalkozik és új leányvállalattal hajtja végre a külföldi terjeszkedést.

 

A 90 millió euróból Kínában hoz létre új komplexumot a nagyvállalat. Az említett összegből Kínában közel 20 ezer négyzetméteres központot tud létesíteni a Magnus, amelyben gyártóüzem, bemutatóterem, karbantartó helyiség és összeszerelő üzem is kialakításra kerül.

 

Kontinenseken átivelő fejlesztések indulnak, magyar vezetéssel

 

Új bejelentés, hogy a Magnus az Óbudai Egyetemmel is együttműködik, amelynek eredményeképp egy másik fejlesztési központot is építenek Ázsiában. Az új projekt eredményeképp közel 300 új munkahelyet teremt a cég.

 

A nagyberuházásnak köszönhetően megépülő központban főleg magyar szakemberek lesznek a vezető kollégák, az Óbudai Egyetem pedig folyamatosan részt vesz a kutatási és fejlesztési munkálatokban. Amint megindul a gyártás, onnantól kezdve körülbelül 3000 hazai fejlesztésű Fusion repülőgép, illetve közel 450 kis repülőgép készül el 1 évtizeden belül.

 

Forrás: MTI
CS.SZ.

 

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2023. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu