Belföldi hírek

H I R D E T É S
2024.04.18. - Thursday, Andrea napja van.

Belföldi hírek

Külföldi tapasztalatokkal is segít az Iposz

2017. November 21. 14:44
Külföldi tapasztalatokkal is segít az Iposz

"Az Ipar 4.0 hatása a KKV-szektorra a V4-országokban" című nemzetközi konferencia egy V4-es projekt keretében valósult meg az Ipartestületek Országos Szövetségének a kezdeményezésére. Németh László elnök hangsúlyozta: az Iposz kiemelt hangsúlyt fektet arra, hogy az iparosság lépést tudjon tartani az informatikai forradalommal.

Az Iposz elnöke köszöntő beszédében meghatározóan fontos gazdasági rétegnek nevezte a családi-, mikro- és kivállalkozásokat, melyeknek nagy szerepük van a helyi lakossági szolgáltatások ellátásában, a termelő és javító tevékenységben, és a nagyvállalatokat támogató beszállítói tevékenységben. Kiemelte, hogy megpróbálják majd a minél szélesebb körben eljuttatni a tapasztalatokat és tanulságokat.

 

Meghatározóan fontos gazdasági réteg a családi-, mikro- és kivállalkozások

 

"Az Iposz nagy hangsúlyt fektetett a V4 országgal való gazdasági együttműködésre, különösen fontosnak tartjuk, hogy ez a térség az unión belül egy erős gazdaságot képviseljen" - mondta el Németh László már interjú keretében. Fontosnak nevezte a tapasztalatcserét, a nemzetközi konferencia pedig kiváló lehetőség erre, hiszen olasz és német partnerek is részt vettek rajta. "A digitalizáció egy elkerülhetetlen fejlődési folyamat, amibe a kis- és mikrovállalkozásoknak is be kell kapcsolódnia."

 

 "A digitalizáció egy elkerülhetetlen fejlődési folyamat, amibe a kis- és mikrovállalkozásoknak is be kell kapcsolódnia."

 

Az Iposz minden segítséget meg ad ehhez, így az általuk végzett felmérés eredményeit egy tanulmányban foglalják majd össze, a külföldi tapasztalatok alapján pedig lehetőségeket vázolnak fel. A tanulmányt nem csak az iparosok kapják meg, hanem a döntéshozók is - hangsúlyoztat Németh László. Több okból is fontosnak nevezte a megfelelő képzések is, mivel a hazai vállalkozások több mint 90 százaléka mikrovállalkozás, valamint a generációváltás problémája is fenn áll. A fiatalok még nem állnak készen a vállalkozásra, míg az idősebbek "nem szívták magukba az anyatejjel együtt a számítógépes ismereteket".

 

/T.D.

Kapcsolatfelvétel | Adatvédelmi nyilatkozat | Impresszum
MCOnet 2001-2024. - Minden jog fenntartva - Copyright - www.mconet.hu